Vijesti 18.10.2015.

Danas pretežno sunčano, krajem dana kiša

ČITANJE: 3 minute
kisa vremenska prognoza
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana očekuje se razvoj oblačnosti i slaba kiša.

U pojedinim predjelima magla će se zadržati duži dio prijepodneva.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, u Hercegovini popodne umjeren južni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac jedan stepen, Bjelašnica dva, Istočni Drvar, Kalinovik tri, Nevesinje, Gacko, Han Pijesak četiri, Čemerno pet, Sarajevo, Bileća, Krupa na Uni šest, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Ribnik, Bihać, Bugojno, Livno sedam, Banjaluka, Novi Grad, Prijedor, Foča, Mlječanica, Jajce, Sanski Most, Mrakovica osam, Rudo devet, Bijeljina, Doboj, Višegrad, Tuzla, Goražde, Trebinje deset, Zvornik, Zenica, Čapljina 11, Neum 14 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž rijeka, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja.
Zbog izlivanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Blagaj-Japra prema Radomirovcu i Vitasovcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje obilaznice u mjestu Bočac na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Do 5. novembra biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica BiH-Hrvatska /Novi Grad/-Novi Grad 1 zbog izvođenja neophodnih radova, a saobraćaj će se od 7.00 do 18.00 časova, na mjestu radova, odvijati jednom kolovoznom trakom.

Od 7.00 do 18.00 časova jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog produženih radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta u blizini graničnog prelaza Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor /naseobina Lišnja/ i u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva-Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta biće aktivirane u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje, lokalitet Caljevići-Pušine, zbog deminiranja terena od 8.00 do 15.00 časova saobraćaj će se odvijati u režimu 30 minuta obustave, 10 minuta propuštanja vozila.

Na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak-Putnikovo Brdo, područje Doboja, do 30. novembra zbog deminiranja terena biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

(Agencije)