Magazin 15.09.2015.

Danas Sajam knjiga u Banjaluci: Više od 100 izdavača

ČITANJE: 1 minuta

 

sajam

U Banjaluci će danas biti otvoren jubilarni 20. Sajam knjiga “Banjaluka 2015”, na kojem će se predstaviti više od 100 izdavača i distributera.

Rukovodilac sajma Petra Ivić rekla je da će na sajmu učestvovati brojne izdavačke kuće iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i regiona.

-Posjetioci će imati priliku da se “druže” sa izdavačkim kućama Laguna, Kretivni centar, te Algoritam i Dereta iz Beograda, Sezambuk iz Zrenjanina, zatim kućama Mate iz Gruda, Begen Zagreb/Sarajevo, kao i mnogim drugim izdavačima- rekla je Ivićeva za Srnu.

Na sajmu će učestvovati Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva, Zavod za udžbenike iz Beograda, te Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, na čijem štandu će biti predstavljeno nekoliko kulturnih institucija Srpske kao što su Muzej savremene umjetnosti Narodno pozorište, Dječije pozorište, Udruženje izdavača Republike Srpske.

– Biće održana promocija novog romana Ljiljane Habjanović Đurović i knjige Miodraga Lazarevića Buncanje, ovogodišnjeg dobitnika prve nagrade konkursa Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Zlatna sova- istakla je Ivićeva.

Ona je dodala da očekuje veliki odziv posjetilaca sajma, među kojima su veoma značajne organizovane posjete učenika osnovnih i srednjih škola.

Organizator ovogodišnjeg sajma je preduzeće “Glas Srpske”. Cijena ulaznice biće, kao i prethodnih godina, jednu KM, Sajam se održava u SD Borik, a biće otvoren do 21. septembra.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 10 do 20 časova. Svečano otvaranje biće danas u 17 časova, kada će pozdravnu besjedu održati književnik iz Srbije Dragan Velikić.

(Agencije)