Biznis 24.03.2023.

Danas tri panela i zaključci četvrtog Samita energetske budućnosti

ČITANJE: 1 minuta

Samit energetike “SET Trebinje 2023” završava se danas, kada je predviđeno da budu održana još tri panela i doneseni zaključci.

Treći, završni dan Samita biće otvoren u 9.45 časova panelom “Regionalni pristup snabdijevanja energentima /gas, nafta, ugalj/ u vrijeme energetske krize sa osvrtom na proces dekarbonizacije u regiji”.

Panel “Razvoj elektromobilnosti u regiji” počeće u 11.45 časova, a u 13.45 časova panel “Uticaj redovnog održavanja na pogonsku pouzdanost rada termoenergetskih i hidroenergetskih postrojenja”.

Predstavljanje zaključaka samita je predviđeno na konferenciji za novinare od 16.00 do 16.30 časova.

Samit energetske budućnosti “SET Trebinje 2023” otvorio je u srijedu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a na skupu se, između ostalih, obratio i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Samit, za koji se prijavilo 720 učesnika, održava se pod sloganom “Energetska stabilnost Balkana”, a organizuju ga “Elektroprivreda Republike Srpske”, grad Trebinje i preduzeće “SET Trebinje”.

Održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

U rad Samita uključeni su svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regionu, vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika, te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti energetike.

Samit organizuju “Elektroprivreda Republike Srpske”, grad Trebinje i preduzeće “SET Trebinje”, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

(Srna/A.M.)