Magazin 22.05.2021.

DANI KOMEDIJE: “Stranci u noći” Narodnog pozorišta RS na kraju festivala u Bijeljini

ČITANJE: 1 minuta

Jubilarni 20. Pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini zatvoren je u petak uveče predstavom “Stranci u noći” Narodnog pozorišta Republike Srpske u režiji Slađane Kilibarda.

Umjetnički direktor pozorišta iz Banjaluke Vladimir Đorđević rekao je da je tekst za predstavu uradila Ana Đorđević po ugledu na italijanski film “Savršeni stranci” i da je tema muško-ženskih odnosa koju obrađuje vrlo savremena, a pokazuje otuđenost i među bliskim ljudima.

U ovom komadu igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Milka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Glumica Nikolina Friganović je uoči izvođenja predstave u Bijeljini rekla da je banjalučka publika odlično prihvatila i da očekuje njeno dugo prikazivanje.

Glumac Rok Radiša je pohvalio festival u Bijeljini, navodeći da je ovo prvo učešće Narodnog pozorišta na nekom festivalu ove godine, nakon pauze uzrokovane epidemijom virusa korona.

“To je neka nada da krećemo ka boljem i da se vraćamo normalom životu”, ocijenio je on.

Tokom “Dana komedije” u organizaciji Centra za kulturu “Semberija” odigrano je pet predstava pozorišta iz Srbije i Republike Srpske.

(Srna/SB)