Vijesti 30.11.2015.

Dani kreativnosti u Servis centru „Dajte nam šansu-Svjetlice“

ČITANJE: 1 minuta
Svjetlice
Povodom Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava u novembru mjesecu, Servis centar „Dajte nam šansu – Svjetlice“, uz podršku kompanije m:tel, organizovao je u okviru Jesenje kreativne stvaraonice, takmičenje u likovnom stvaralaštvu za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju.

Poziv na druženje povodom Dana prava djeteta, ovaj novootvoreni centar poslao je svim zainteresovanim za kreativno stvaralaštvo, kako bi i na ovaj način otvorili svoja vrata za sve kojima je potrebna podrška, ali i za one koji žele provesti kvalitetno vrijeme u druženju i umjetničkom stvaranju.

Tokom pet dana, koliko je trajala ova kreativna Stvaraonica, nastalo je mnogo likovnih radova, a odlukom žirija u sastavu: Nina Popović, akademska slikarka, Sandra Stanić, menadžer za društvenu odgovornost kompanije m:tel i Marina Gavrić iz Servisnog centra, na kraju ovog takmičenja nagrađeni su svi autori i njihovi radovi. Milica Stojaković, portparol m:tel-a, u ime kompanije uručila je nagrade ovim mladim kreativcima i poželjela im još mnogo ovakvih lijepih trenutaka druženja i umjetničkog izražavanja.

Podsjetimo, Servis centar „Dajte nam šansu – Svjetlice“, otvoren je u septembru mjesecu ove godine, uz pomoć USAID-a i kompanije m:tel, koja već godinama unazad podržava „Svjetlice“.

Centar, između ostalog, pruža šansu roditeljima djece s poteškoćama u razvoju da u centar dovedu svoje dijete na boravak od četiri sata dnevno, pri čemu su djeca pod stručnim nadzorom i gdje dobijaju njima odgovarajuće tretmane. Centar predstavlja podršku ne samo osobama sa poteškoćama u razvoju, nego i cijeloj porodici, a sve usluge centra su potpuno besplatne.

(PR)