Magazin 31.07.2020.

DAUN SINDROM CENTAR: Muzičar Aleksandar Sofronijević učestvovao u virtuelnoj radionici

ČITANJE: 1 minuta

Aleksandar Sofronijević učestvovao je u virtuelnoj muzičkoj radionici Daun sindrom centra Banjaluka.

Održana je muziko-terapeutska onlajn radionica za osobe sa Daunovim sindromom, u kojoj je svirao poznati srpski harmonikaš i šef orkestra Aleksandar Sofronijević iz Beograda, prenosi RTRS.

Aleksandar je osobe sa Daunovim sindromom učio osnovama harmonike i kako se svira taj instrument.

Dok je Aleksandar svirao harmoniku, oni su pjevali njima omiljene pjesme, čak se i naručivale muzičke numere koje je Aleksandar svirao sada već za svoje prijatelje.

Drugi gost je bio direktor Olimpijskoj centra Јahorina Dejan Ljevnaić, koji je ponovio da je za svoje prijatelje iz Daun sindrom centra trčao maraton 23 km, da je trčao za njih, njihove drugare koji su mu sve vrijeme trke bili u mislima i zbog kojih je trudio se da završi maraton, na kraju je osvojio zlatnu medalju koju je poklonio Daun sindrom centru.

Aleksandru su u svirci pomagali, osim drugara iz Daun sindrom centra, drugari iz Srbije, Austrije i Norveške koji su svirali na svojim instrumentima, ovaj put on lajn, a dogovoren je njegov dolazak u Banjaluku u Daun sindrom centar i zajedničkoj svirci uživo.

Dogovoreni su muzički aranžmani za Daun sindrom centar školu glume, Aleksandar će svirati tokom predstave Mali princ i prvu istorijsku virtuelnu predstavu Crvenkapa koja će se uskoro premijerno prikazati u Banjaluci.

(SB/banjaluka.net)