Politika 21.09.2015.

Davidović: Podrška Glavnoj službi za reviziju

ČITANJE: 2 minute
skupstina
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragoljub Davidović rekao je da podržava rad Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Tokom skupštinske rasprave o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskih izvještaja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za 2014. godinu, Davidović je apelovao da se u ovoj instituciji posveti pažnja odabiru kvalitetnih kadrova za interne revizore.

Poslanik DNS-a Duško Ivić smatra da je dobro što je resorno ministarstvo ozbiljno shvatilo revizorski izveštaj i dostavilo Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske plan aktivnosti za otklanjanje nedostataka iz negativnog revizorskog izvještaja za prošlu godinu.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović založio se da se politika izbaci iz zdravstvenih institucija u Republici Srpskoj, te da se završi izgradnja započete zgrade Fonda zdravstvenog osiguranja, kao i izgradnja novog bolničkog objekta u Istočnom Sarajevu.

Poslanik SDS-a Marinko Božović poručio je da će, ukoliko u razumnom roku ne počne izgradnja nove zgrade bolnice Istočno Sarajevo, protesta biti ne samo u Istočnom Sarajevu, već i u Banjaluci.

Poslanik SNSD-a Milica Lovrić smatra da negativan revizorski izvještaj Ministarstvu zdravlja Republike Srpske za 2014. godinu ne znači da postoje i elementi krivičnog djela, odnosno da takvih djela nema ako je pozitivan revizorski izvještaj.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica pozvao je resornog ministra da zbog negativnog revizorskog izvještaja podnese ostavku.

– Štetni ugovori i ogromna kreditna zaduženja nanijeli su veliku štetu zdravstvenom sistemu Republike Srpske od kojih će se teško oporaviti- tvrdi Mihajlica.

Poslanik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo smatra da najveći problem u Republici Srpskoj prestavlja činjenica da, nakon negativnih revizorskih izvještaja, nadležne institucije ne preduzmu ništa konkretno po tom pitanju.

(Agencije)