Magazin 23.09.2015.

De Niro prekinuo novinarku i napustio intervju

ČITANJE: 1 minuta
de niro
Američki glumac Robert De Niro naglo je prekinuo intervju koji je davao Radio Tajmsu i izjurio iz studija, tvrdeći da su ga razbjesnile “negativne insinuacije” novinarke Eme Broks.

Kako prenosi londonski Gardian, legendarni glumac je došao na intervju u okviru promocije svog najnovijeg filma, komedije “The Intern” u kojoj mu repliku daje En Hatavej.

Novinarka je navela da joj je De Niro u jednom trenutku naredio da prekine snimanje, zatim je ustao sa stolice i istrčao iz studija “kao lud”.

Glumac čuvene rečenice “Jel se ti to meni obraćaš?” i “Razjarenog bika” demonstrirao je uživo kako to izgleda kada se De Niro naljuti.

Po svemu sudeći razbjesnila ga je konstatacija Broksove da su njujorški kvart Trajbeka, u kom se održava istoimeni filmski festival koji je osnovao 2002, danas zaposjeli bankari, ali i pitanje kako mu uspjeva da nakon svih ovih godina izbjegne da glumi “po automatizmu”.

Na pitanje začuđene novinarke “Šta vam je zasmetalo? Dio o bankarima?”, De Niro je odbrusio: “Cijeli intervju. Negativne insinuacije”.

Broks, koja je priznala da je i sama na kraju “izgubila kontrolu nad sobom”, zaključila je da je De Nirova “neprijateljska” reakcija vjerovatno bila posljedica njegovog umora i zasićenosti intervjuima.

(Večernje novosti)