Sport 06.02.2017.

Dejan Tomaš iz Banjaluke pobjednik 19. Svetosavskog turnira u stonom tenisu

ČITANJE: 2 minute

Dejan Tomaš iz Banjaluke pobjednik je 19. Svetosavskog turnira u stonom tenisu koji je juče održan u Donjim Podgradcima.

U finalu turnira, na kome je nastupilo 27 takmičara iz Gradiške i Banjaluke, Tomaš je bio bolji od Banjalučanina Dragana Babića i tako odbranio prošlogodišnju titulu prvaka stonoteniskog turnira u Donjim Podgradcima.

Tomaš je istakao da je srećan što je ponovo osvojio prvo mjesto, ali i naglasio da je druženje bilo u prvom planu.

On kaže da se stonim tenisom bavi više rekareativno i učestvuje na turnirima.

Trenira članove stonoteniskog kluba invalida iz Banjaluke i tako pomaže svom prijetelju Jovici Šormazu.

Šormaz koji je po peti put nastupao na turniru u Donjim Podgradcima, izrazio je zadovoljstvo što učestvuje na ovom turniru, a ove godine sa njim iz Banjaluke su došla oba finalista i tri člana kluba invalida.

Osvajač dugog mjesta na turniru Dragan Babić, stonim tenisom takođe se bavi rekreativno, ali je vrhunski sportista – kakajakaš, kanuista i rafter.

Osvojio je prošle godine treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama i proglašen najboljim sportistom Banjaluke u 2016. godini.

Babić je rekao da je na turnir došao na poziv prijatelja i da je iznenađen što je stigao do finala, u kojem je izgubio od Tomaša, sa kojim, kako kaže, često igra stoni tenis.

Svetosavski turnir u Donjim Podgradcima ocijenio je veoma kvalitetnim i dobro organizovanim i izrazio nadu da će i naredne godine biti u prilici da igra na ovom turniru.

U duelu za treće mjesto, u kome su snage odmjerili takmičari iz Gradiške, Aleksandar Grandić savladao je Aleksandra Obradovića.

Pobjedniku 19. Svetosavskog turnira u stonom tenisu pripao je pehar i priznanje. Priznanja su dobili i drugoplasirani i trećeplasirani igrači, te najmlađi igrač turnira, a za sve učenike organizovano je druženje u večeru.

Organizator turnira je Mjesna zajednica Donji Podgradci, a pokrovitelj opština Gradiška.

(Agencije)