Biznis 15.10.2022.

“Digital hab” na Jahorini okupio vrhunske svjetske stručnjake

ČITANJE: 2 minute

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da su na Jahorini tokom četvorodnevnog samita “Digital hab” okupili vrhunske stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija i svijeta skijanja od kojih su mnogo naučili, te donijeli korisne zaključke i strategije za prevazilaženje svakodnevnih prepreka.

“Jedinstvenim događajem na Jahorini smo okupili predstavnike ski-centara iz cijelog regiona, uključujući skijališta Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, BiH, ali i Italije”, rekao je LJevnaić. On dodaje da su bili i predstavnici najboljih kompanija iz svijeta skijanja – “Tehnolpin”, “Dopelmajer” i “SanKid”.

LJevnaić navodi da su pokrenuli i ideju “jedan ski-pas za sve eks-ju ski-centre”, koja je zasnovana i na njegovom dugogodišnjem poslovnom iskustvu, kroz koje je naučio da najbolje rezultate donosi inicijativa kojom konkurenciju pretvara u partnera.

“Idejom kao što je ova, spajamo ne samo ski-centre i ljude koji vole skijanje, nego i učimo jedni od drugih, implementirajući nove ideje i projekte za dobrobit svih nas”, istakao je LJevnaić. On dodaje da nastavljaju i da ulažu u skijanje i intenzivno rade na stvaranju novih skijaša.

Prema njegovim riječima, na samitu je ugostio dva ministra, ali i najpoznatijeg skijaškog analitičara Laurenta Vanata koji će svoju posjetu Jahorini ponoviti i u toku zimskih mjeseci.

“Shvatio sam da strah od digitalizacije dolazi iz neznanja. U poslu se broje samo realizacije, a poenta poslovnog događaja kao što je `Digital hab Jahorina` je da društvu donesemo promjene, kao i ljudima koje, u ovom cjelokupnom procesu, nipošto ne smijemo zaboraviti”, poručio je LJevnaić.

U okviru konferencije predstavljen je i jedinstveni projekat Olimpijskog centra “Jahorina”i kompanije “Kolor medija komjunikejšen” – “SkiJu magazin”, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. LJevnaić je izrazio zadovoljstvo zbog prvog skijaškog magazina koji će biti skijašima najbolji vodič za narednu sezonu.

On kaže da ovim časopisom žele da okupe sve ljude kojima je skijanje sastavni dio života i koji šire mir, ljubav, poštovanje i toleranciju. LJevnaić dodaje da je časopis “SkiJu” u prodaji u suvenirnici Olimpijskog centra “Jahorina”, da vlada veliko interesovanje, te da će se uskoro naći i na kioscima širom BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Od 9. do 12. oktobra na Jahorini je održana konferencija “Digital hab” kojom je spojen digitalni i skijaški svijet, učestvovalo je više od 150 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija i svijeta skijanja, uz najeminentnije predavače i učesnike panel diskusija.

(Srna/Z.M)