Magazin 20.06.2016.

Dijamantska svadba: Par iz Banjaluke proslavio 60 godina braka

ČITANJE: 2 minute

Ono što proslavljaju samo pravi srećnici uspjelo je Josipovićima iz Banjaluke: goste su pozvali na dijamantsku svadbu, što znači da su napunili 60 godina braka.

Bilo je finih dana, a bilo je i onih koji nisu za svačije uši, ispričala je Ankica. Ipak, kada se podvuče crta, ona i Ante zadovoljni su kako su im se životne kockice posložile.

“Bilo je finih dana, bilo je ružnih, bilo je svakakvih, ali eto proživjeli smo to sve i sada nam je jako fino kad smo zajedno, jako fino, kada bi bili jedni bez drugih bilo bi jako teško”, priča Ankica Josipović.

Tri ćerke i petoro unučadi, najljepše je i najvažnije što Josipovići ostavljaju za sobom. U znak zahvalnosti, potomci su im priredili slavlje: sad tek, kažu, znaju koliko je bilo teško izvesti djecu na pravi put.

“Stvarno sam ponosna i kao majka i kao ćerka, što su moji roditelji toliko i kroz život su se namučili, ali eto živi su još uvijek i dobro se slažu”, kaže njihova ćerka, Svjetlana Crnogaća.

Dočekali su i to da ožene unuka, i to samo dan prije njihovog slavlja. Za Davora i njegovu Slađanu, 60-godišnji jubilej je obaveza, da i njihov brak bude dug i srećan.

“Juče smo nas dvoje slavili i krenuli u zajednički život, nadam se da ćemo i mi ovako kao baka i deda, da naša unučad i djeca nama prirede nešto ovako”, rekao je Davor Crnogaća, unuk Josipovića.

Ante i Ankica dokaz su, pričalo se na slavlju, da se sve oluje lakše prežive u dvoje. Bili su jako mladi kada su oboje ostali bez roditelja, pa zbog toga i u pozne dane, svoju porodicu drže na okupu.

(ATV)