Magazin 17.06.2016.

Dijana Dejanović, glumica iz Banjaluke: Srpska do Indije

ČITANJE: 3 minute

Nakon ljubavnog i poslovnog brodoloma, koji su se dogodili u svega nekoliko dana, znala sam da je momenat za životnu promjenu. Bio je to prelomni trenutak – “sad ili nikad”, i isplatilo se. U tridesetima sam počela da živim i dišem punim plućima.

Ovako se sjeća perioda od prije pet godina Banjalučanka Dijana Dejanović, koja je danas glumica bolivudske produkcije, a postala je to sasvim nenadano.

– Iza sebe imam nekoliko uloga u bolivudskoj produkciji i gluma je ono čime želim još dugo da se bavim. Kažu mi da imam talenat, a prepoznali su ga vrsni indijski producenti. Zaista sam ponosna na ovo što sam postala – priča nam Dijana.

Ne želeći da se pomiri sa letargijom i nezaposlenošću, niti da tuguje zbog prekinute veze, sa 32 godine odlučila je da potraži posao u inostranstvu. Tako je put odveo u Indiju, gdje je u tridesetima postala model, a potom i glumica, nakon što je primjetio jedan indijski producent.

– Godinama na svom primjeru nastojim drugaricama, koje su prešle 30, da pokažem da život tada ne staje. Pa, moje najbolje godine su upravo sada. Nikada bolje, ljepše i ispunjenije nisam živjela – govori Dijana, osvrćući se na “balkanska pravila” gdje se po mnogima mladost završava u dvadeset i nekoj.

Nakon nekoliko godina života u Indiji, vratila se u Banjaluku, a u skladu sa poslovnim obavezama odlazi u inostranstvo na snimanje filmova.

– Indiju sam upoznala toliko da znam da je jedna divna zemlja. Toliko lijepa da je vrijedi vidjeti i upoznati, saživjeti se sa njom, a opet nedovoljno za ostati zauvijek. Ne mogu i ne želim da se borim sa problemima koji postoje u ovoj zemlji, jer mi nije potreba. Otišla sam iz svoje zemlje da bih bolje živjela – tvrdi Dejanovićeva.

Filmove snima širom Evrope, a na jednom od setova primjetio je i poznati holivudski reditelj Majkl Hofman.

– Poslije snimanja pohvalio je moj talenat i pozvao me na večeru, zajedno sa producentskom ekipom iz kuće za koju radim. Tim činom mi je podigao cijenu, a komplimenti jednog reditelja poput Hofmana, nikada nisu reda radi – ističe Dijana, koja ne isključuje mogućnost odlaska u Holivud.
Nekoliko godina je živjela u Kalkuti, gdje je upoznala pravu Indiju, kulturu, narod, običaje i tradiciju, dok joj je kasnije život u Mumbaiju donio spoznaju o jednoj drugoj Indiji u kojoj vlada otuđenost i trka za novcem.

– Narod u Kalkuti je divan, veoma su ljubazni, prijatni, veliki domaćini. Bila sam čest gost njihovih druženja, festivala u čast brojnih bogova u koje vjeruju hindusi, a ja sam njih pozivala na slavlja povodom pravoslavnih praznika, kako bih ih upoznala sa svojom religijom i tradicijom – kaže Dijana.

Trenutno je, kaže, srećno zaljubljena, a privremena adresa prebivališta joj je u Banjaluci.

– Čekam poziv za snimanje, sve se desi u nekoliko dana. Još uvijek želim da se bavim glumom, da izgradim ime i razvijam se kao glumica. U svakom slučaju, moja namjera je da jednoga dana i kada se ne budem bavila ovim poslom živim u inostranstvu, jer se ovdje stvari nikada ne mijenjaju, teško se živi i postiže uspjeh – završava svoju priču Dejanovićeva.

(narodne.net)