Direktor Applea smatra da nova strategija Microsofta neće funkcionisati dobro

tim-kuk

Živimo u svijetu u kome se sve tehnološke kompanije bore za inovacije, kao i da pronađu načine da povežu svoje uređaje međusobno, a Microsoft je jedan od primjera za tako nešto.

Sa Windowsom 10 u Redmondu pokušavaju da okupe sve svoje uređaje, nudeći jedinstvenu platformu baziranu na univerzalnim aplikacijama, koje su u suštini programi razvijeni da rade na računarima, tabletima i telefonima u isto vrijeme.

Međutim, ako pitate Apple, okupljanje svega navedenog u jednu platformu, nije dobro rješenje.

Govoreći na konferenciji sa direktorom Boxa, CEO Applea Tim Kuk komentarisao je budućnost kompanijinih desktop i tablet platformi, ističući da u ovom trenutku nemaju namjeru da ih spajaju.

“Ne vjerujemo u jedan operativni sistem za PC i mobilne uređaje. Oduzimanjem pojedinih karakteristika svakom od njih, ne dobijete najbolje iskustvo na pojedinačnim uređajima. Mi smo veoma fokusirani na dvije platforme” poručio je Tim Kuk.

(Softpedia.com)

Uručeno priznanje rektoru banjalučkog Univerziteta

Rektoru banjalučkog Univerziteta prof. dr Radoslavu Gajaninu  22 maja 2019 godine uručen je ’’ Večernjakovog pečata’’ u kategoriji Nauka. Gajaninu ’’ Večernjakov pečat“ je uručen Mostaru na manifestaciji povodom 18 izdanja “Večernjakovog pečata”, na kojem su uručena priznanja pojedincima koji su doprinijeli kulturnom, društvenom i političkom razvoju BiH. „Ovom prilikom želim da se zahvalim ‘Večernjem

SA DOLASKOM LJEPŠEG VREMENA I BUJANJEM VEGETACIJE Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta

Gradska inspekcija će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanjem vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta, u namjeri da vlasnike zemljišta primora da svoje okućnice održavaju urednim i čistim, saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove. Načelnik ovog odjeljenja Janko Kecman, ističe da na mnogim parcelama postoje problemi jer su zakorovljene i, nerijetko, na

U UŽEM GRADSKOM PODRUČJU: Pedeset novih klupa za odmor

Pedeset novih klupa za odmor i betonskih kanti za otpatke biće postavljeno na užem gradskom području. Tender za nabavku ove komunalne opreme raspisan je proteklom periodu. Kako su precizirali u Odjeljenju za komunalne poslove, predviđena je nabavka 50 klupa sa naslonom (nosači klupe od betona, sjedišta i naslon od drveta), procijenjene vrijednosti oko 29.000 KM.

BOLJI PLASMAN PROIZVODA IZ SRPSKE: Višković prisustvovao otvaranju izložbenog sajma u Lincu

U Lincu je otvoren izložbeno – prodajni sajam, koji, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, organizuje Područna privredna komora Banjaluka.   Oko 35 privrednih društava iz Srpske imaće mogućnost da pojača plasman svojih proizvoda na tržištu Austrije, ali i Njemačke i Češke. Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je svečanom otvaranju izložbeno-prodajnog salona