Vijesti 27.05.2016.

Djeca sa posebnim potrebama otputovala u Bečiće

ČITANJE: 1 minuta

Iz Novog Grada je otputovalo 10 članova Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama “Iskra”, dok su iz Dervente otputovalo 19 članova Udruženja “Sunce” i “Budućnost”.

Predsjednik Upravnog odbora “Iskre” Svjetlana Knežević rekla je da će na ljetovanju do 5. juna boraviti šestoro djece koja su ostvarila dobre rezultate na takmičenjima koje je organizovao Sportski savez lica sa umanjenim intelektualnim sposobnostima Republike Srpske – Menerali.

Kneževićeva je dodala da su sa djecom otputovala tri roditelja i jedan vaspitač.

Socijalni radnik Danijela Gojić, koordinator projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, izjavila je da će osim njih, na ljetovanju u Bečićima boraviti još 21 dijete iz Novog Grada.

Gojićeva kaže da će druga grupa djece iz Novog Grada na ljetovanje ići 11. jula.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji organizuje Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, kroz socijalizaciju, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Prethodnih 14 godina u okviru ovog projekta ljetovalo je oko 20.000 djece i osjetljivih kategorija iz svih opština i gradova Srpske.

(Agencije)