Vijesti 25.02.2016.

Djevojčica (14) izbola 9 ljudi: Nisam normalna, moram da koljem

ČITANJE: 2 minute
djevojcica
Kanađanka stara 14 godina uletila je juče u srednju školu u Pikeringu naoružana sa dva kuhinjska noža i izbola devetoro ljudi, i to nekoliko sati nakon što je brutalne napade najavila na internetu.

Kako javljaju mediji, povređeno je šestoro đaka i troje profesora, a četvoro njih je završilo u bolnici.

Susret sa smrću

– Tek sam ušao u školu, pola sata prije početka časova, kada sam vidio da đaci bježe od nečega. Nisam ni shvatio šta se dešava dok nisam vidio da profesorka drži djevojčicu kojoj je krv šikljala iz vrata. A onda sam ugledao djevojku sa dva velika noža u rukama. Vidjela je i ona mene, pa je krenula ka meni. Pobjegao sam što sam brže mogao – ispričao je Rajan Danklin (15).

Nakon krvavog pira, grupa nastavnika je uspjela da zaustavi tinejdžerku i sačeka dolazak policije.

Mediji nisu objavili ime djevojčice, ali su se na internetu pojavili njeni krvavi stihovi, kao i najava zločina, koju je postavila na sajt Tumblr.
– Danas idem u školu da izbodem ljude. Ne vraćam se više. Doviđenja svima, hvala vam za zabavna vremena – napisala je tinejdžerka koja je koristila nadimak Fevery.

Ona je, dodaju, bila povučena, u školi se nije družila ni sa kim, a često je mijenjala ime. O nagonima za napadima već je pisala.

Pokušala samoubistvo

– Mrzim što ne znam šta da radim. Mama misli da bi bilo previše da pozove policiju zbog mene, ali ja zaista mislim da odem sutra u školu i izbodem ih. Nisam sigurna kako će se to završiti. Moguće je da završim u zatvoru, ali vjerovatnije je da će me policija ubiti. Pokušala sam ranije da se ubijem da bih spriječila sebe, ali moram da krenem u pohod. Nikad to nisam željela. Samo sam htjela da budem normalna, ali nisam imala šanse – napisala je ona.

(Kurir)