Biznis 15.12.2022.

Đokić razgovarao sa delegacijom Privredne komore Nižnjeg Novgoroda

ČITANJE: 1 minuta

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Privredne komore Nižnjeg Novgoroda, koju je predvodio generalni direktor Ivan Razuvaev.

Na sastanku je razgovarano o perspektivama za dalji razvoj privredne saradnje Republike Srpske i Nižnjenovgorodske oblasti, sa kojom je Vlada Republike Srpske još 2018. godine potpisala sporazum o jačanju partnerskih odnosa.

Predstavnici privrednika Nižnjeg Novgoroda su istakli da je Republika Srpska u Nižnjenovgorodskoj oblasti veoma prisutna i prepoznatljiva i potvrdili spremnost za dalje jačanje tradicionalno dobrih veza Srpske i Rusije.

Učesnici sastanka su istakli potrebu očuvanja prijateljskih veza i međusobne podrške Srpske i Rusije, kroz unapređenje saradnje u svim oblastima života.

Ruska delegacija je zahvalila ministru Đokiću na podršci u uspostavljanju sporazuma o saradnji i uspješnoj komunikaciji koja je ostvarena na najvišem nivou, zahvaljujući kojoj su realizovani konkretni projekti i podrška privrednom sektoru Republike Srpske, saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva RS.

(SB)

Oznake: Petar Đokić