Biznis 27.12.2022.

ĐOKIĆ: Vlade Srpske će ubrzati sve administrativne radnje na izgradnji HE “Dabar”

ČITANJE: 1 minuta

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će konstantno djelovati u skladu sa svojim ovlaštenjima da se podstiče i pruži sva neophodna podrška i pomoć od Vlade Republike Srpske kako bi se ubrzale sve administrativne radnje na izgradnji hidroelektrane “Dabar”.

Tokom sastanka u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije “Gedžuba” i predstavnicima kompanije “HE Dabar” definisane su radnje i akti koje je potrebno dostaviti Izvozno-uvoznoj banci Kine do kraja ove godine, čime će biti ispunjeni uslovi za povlačenje kreditnih sredstava ove banke, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić je dao nalog svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta, Mješovitom holdingu Elektroprivreda Republike Srpske i zavisnim preduzećima “HE na Trebišnjici” i “HE Dabar”, kao i kineskoj kompaniji “Gedžuba” i od njih zahtijevao da preduzmu sve mjere kako bi se ubrzale aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje hidroelektrane “Dabar”.

Đokić je organizovao ovaj sastanak kako bi se izvršila analiza dosadašnje faze izgradnje hidroelektrane “Dabar”.

Na sastanku je razgovarano i o daljim aktivnostima koje treba preduzeti u cilju stvaranja uslova da kredit za realizaciju ovog projekta bude operativan, dodaje se u saopštenju.

(Srna/SB)

Oznake: Petar Đokić