Vijesti 27.05.2016.

Dobrim djelima do kutka za najmlađe: m:tel poklonio dječije igralište opštini Prnjavor

ČITANJE: 3 minute

Podsjećamo, riječ je o projektu koji je kompanija m:tel pokrenula u cilju da pojedinci, udruženja ili organizacije prijave dobro djelo u svom gradu ili opštini, i to putem zvaničnog sajta akcijewww.dobrodjelo.com, nakon čega je lokalnu zajednicu sa najviše dobrih djela m:tel nagradio dječijim igralištem, a opština Prnjavor je bila je najuspješnija u ovom poduhvatu.

“Ako prelistate bilo koje dnevne novine – lokalne, regionalne ili svjetske i na vagu stavite sa jedne strane lijepe i pozitivne vijesti, a sa druge negativne, shvatili biste da, nažalost, ove druge debelo pretežu. Zato smo prošle godine osmislili akciju ‘Dobro djelo’, s prvenstvenim ciljem da se popularizuje dobrota, humanost, prave vrijednosti i pozitivne tople ljudske priče”, kazao je povodom donacije igrališta Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel.

On je podsjetio na činjenicu da je na mapi dobrih djela na stranici www.dobrodjelo.com u okviru ove akcije upisano njih preko 1000, što govori u prilog tezi da su prave vrijednosti i dalje tu oko nas, ali da svakako treba više govoriti o njima.

“Ova akcija je u toku prošle godine pokrenula i bh. medije da više od 1200 puta posvete svoje vrijeme ovoj temi, a priče o dobrim ljudima sa interaktivne mape našle su mjesto na stranicama štampe i u televizijskim minutama. Izuzetno mi je drago što su ljudi iz opštine Prnjavor i sami motivisali svoje sugrađane da čine dobro, učestvuju u akciji i tako ubjedljivo prestigli ostale opštine u BiH. Zato mi je zadovoljstvo što, kao veliku završnicu ove akcije, otvaramo i poklanjamo Prnjavoru dječije igralište na površini od oko 200 kvadrata”, istakao je Mišić i poželio da na igralištu stalno bude gužva.

Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor, kazao je kako mu je izuzetno drago što su njegovi sugrađani bili dio akcije “Dobro djelo”, te da je veoma ponosan što su dobra djela stanovnika Prnjavora nagrađena na ovaj način i tom prilikom se zahvalio kompaniji m:tel na nesvakidašnjem poklonu.

“Srećan sam što danas imamo priliku da i zvanično otvorimo dječije igralište, koje je opština Prnjavor kao opština sa najviše prijavljenih dobrih djela dobila od kompanije m:tel. Očekivali smo da Prnjavor pobijedi u ovoj akciji, s obzirom na to da kao lokalna zajednica podstičemo dobra djela i kod naših sugrađana budimo osjećaj humanosti. Dokaz da smo u tome uspjeli je i ovo lijepo dječije igralište, koje uveseljava naše najmlađe sugrađane. Opština Prnjavor je u ovoj akciji iza sebe ostavila sve ostale gradove i opštine, što je i dokaz da kada se čine dobra djela, ona kasnije multipliciraju u druge dobre stvari i aktivnosti, a nagrada koja slijedi je verifikacija tog rezultata”, naglasio je Gatarić.

Nakon svečanog otvaranja sa djecom se družio mađioničar, a najspretniji su naučili i neke zanimljive trikove. Kako bi ugođaj bio potpun, za njamlađe su organizovane i kreativne radionice crtanja, bojenja i oblikovanja plastelina u posebno opremljenom kutku, a namještaj iz tog prostora je po završetku događaja poklonjen gradskom vrtiću, kao još jedna potvrda uspjeha akcije “Dobro djelo”.

(PR)