Biznis 05.02.2016.

Dodijeljene m:tel stipendije šestoj generaciji studenata

ČITANJE: 3 minute
Mtel Stipendije 6. generacija_1
U Banjaluci su svečano uručene stipendije šestoj generaciji stipendista kompanije m:tel. Stipendije m:tel-a su ove godine dobila 22 studenta elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva i Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Ovi studenti će do kraja prvog ciklusa studija od m:tel-a dobijati mjesečni iznos od po 300 KM, ali i šansu da u kompaniji provedu mjesec dana na stručnoj praksi.

Na prijemu za nove stipendiste dobrodošlicu im je poželio izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel Đorđe Mišić, koji je izrazio zadovoljstvo što su i ove godine najbolji studenti šest fakulteta iz BiH postali m:stipendisti.

– Već šestu godinu zaredom, m:tel i na ovaj način pruža podršku mladim talentovanim ljudima, trudeći se da im olakša sam proces studiranja, ali i da im ponudi pomoć pri usvajanju praktičnih i korisnih znanja. Ovim mladim talentima, pored novčanog dijela stipendije nudimo i svaki drugi oblik podrške na njihovom putu sticanja kvalitetnog obrazovanja. Praksa koju nudimo svojim stipendistima, u trajanju od mjesec dana u kompaniji koja je tehnološki lider u BiH, pokazala se kao neprocjenjiv benefit i šansa za sticanje praktičnih znanja još tokom njihovog studiranja. Na raspolaganje im se stavlja naš stručni kadar, kroz mentorstvo i prijateljsku pomoć u svemu što im je potrebno- rekao je Mišić i dodao da će kompanija sa istom praksom podrške znanju i obrazovanju nastaviti i ubuduće.

Ono na šta je kompanija naročito ponosna kada je riječ o mladim talentima koji su se našli u redovima m:stipendista jeste i činjenica da za njihov izbor nije uzet u obzir samo prosjek ocjena koji su tokom studija ostvarili, nego i promovisanje vrijednosti koje m:tel naročito ističe i nagrađuje, a to su učešće u humanitarnim akcijama, promovisanje i njegovanje pozitivnih vrijednosti poput umjetnosti, kulture i sporta.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovao je i dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci prof. dr Branko Dokić, koji je naročito istakao činjenice o dugogodišnjoj saradnji i prijateljstvu ovog fakulteta i kompanije m:tel. On je naglasio da upravo ovakva vrsta podrške obrazovanju, pored podrške samoj ustanovi, izdvaja m:tel kao kompaniju koja na pravi način ulaže u budućnost, kako mladih talentovanih ljudi, tako i društva u cjelini.

Programi stipendiranja, posmatrani u širem okviru, predstavljaju poseban vid saradnje između visokih škola i velikih kompanija, a omogućuju aktivnu povezanost sistema obrazovanja i poslovnog sektora, kao zaloga za razvoj što kvalitetnijeg budućeg stručnog kadra. Kompanija m:tel je samo kroz program stipendiranja studenata elektrotehničkih i fakulteta informacionih tehnologija u BiH, u posljednjih šest godina svoja vrata otvorila za 148 mladih talentovanih ljudi, a raznim drugim programima koje u okviru svog društveno odgovornog poslovanja sprovodi, podržala je i pomogla veliki broj mladih talenata.

(PR)