Politika 06.04.2016.

Dodik: Pavić nije korektan, uskoro sastanak

ČITANJE: 2 minute
dodik-pavic
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da nije korektno od lidera DNS-a Marka Pavića da negoduje zbog odnosa u vladajućoj koaliciji, poskupljenja struje, kao i situacije u finansijskom i bankarskom sektoru i najavljuje da će uskoro biti održan sastanak kako bi bili razjašnjeni razlozi nezadovoljstva.

Dodik smatra da je Pavić, kada je riječ o poskupljenju struje, trebalo da se obrati Regulatornoj komisiji koja o tome odlučuje, a što se tiče bankarskog sistema, to je floskula koju nameću opozicija i političko Sarajevo.

“Zna se da su banke u vlasništvu stranaca i da Srpska nema dodatnog uticaja. One druge su privatne i one su slobodne da rade u skladu sa zakonom. I Pavić to zna i mislim da nije korektno da se na taj način gledaju stvari i stvara kvazistereotip koji bi locirao kao neku navodnu odgovornost javne vlasti”, rekao je Dodik za “EuroBlic”.

Dodik ističe da je, s druge strane, korektno što Pavić želi da razgovara i da je svjestan da nema definitivnih odluka.

“Zato nisu potrebne bilo kakve ishitrene ili neke druge teške ocjene”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da i dalje podržava dogovor da SNSD, DNS i SP zajednički nastupaju na oktobarskim lokalnim izborima.

“Dobili smo prijedlog mogućih opština koje preferira DNS, ali isto tako treba usaglasiti unutar SNSD-a i SP određena viđenja i da nakon toga sjednemo svi zajedno. Niti će tu neko nekome nešto uzeti, niti dati”, poručio je Dodik.

Pavić je ranije izjavio da je DNS izrazito nezadovoljan odnosima u vladajućoj koaliciji zbog poskupljenja struje, kadrovskih rješenja, te situacije u bankarskom i finansijskom sektoru.

Đokić: Nisam saglasan sa Pavićevim stavovima

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da nije saglasan sa stavovima lidera DNS-a Marka Pavića o situaciji u vladajućoj koaliciji jer postoje svi preduslovi da zajedno vode Republiku Srpsku.

Đokić kaže da ništa nije rađeno unutar koalicije bez međusobne informisanosti i potpune usklađenosti o svim pitanjima, koja su sada postala sporna.

“Imamo sve preduslove da zajedno možemo voditi Republiku Srpsku, ali je jasno da sadašnja Vlada može opstati bez SP i DNS-a, samo ne može bez SNSD-a”, rekao je Đokić za “EuroBlic”.

 (Agencije)

Oznake: Milorad Dodik