Politika 15.04.2016.

Dodik: Referendum o sudu i tužilaštvu BiH čeka konsenzus

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH na dnevnom redu i da čeka konsenzus svih u Republici Srpskoj.

“Onog trenutka kada se taj konsenzus obezbijedi, referendum će biti održan”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je podsjetio da tog konsenzusa sada, nažalost, nema, te da se na kraju može vidjeti ko je za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, a ko nije.

“U cilju građenja odnosa koji treba da dovedu do referenduma, ja ću i dalje imati uvjerenje da ćemo jednog dana održati taj referendum jer je on od suštinske važnosti za našu poziciju vezano za prvosudni sistem”, istakao je predsjednik Srpske.

Na pitanje novinara da li je vrijeme da se prestane sa obračunom političara i novinara, Dodik je rekao da bi bilo uljudno omogućiti novinarima da rade svoj posao i da u tom pogledu nema nikakvog pritiska bez obzira što ponekad može da djeluje da se izgubila objektivnost i da nema profesionalnosti.

“Niko nema pravo da napada bilo koga za ono što radi. Mislim da takve aktivnosti nisu dio doprinosa ukupnom javnom utisku o slobodama ovdje”, istakao je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik