Politika 06.02.2021.

Dodik: SNSD je vodeća politička struktura

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će ova partija, kao vodeća politička struktura, zajedno sa koalicionim partnerima dati pečat razvoju Republike Srpske i njenih opština, kao i definisanju politika na nivou BiH, te da je potpuno izokrenuta situacija da se izborni gubitnici predstavljaju kao buduća vlast.

“Vidimo opštu harangu i napade koji dolaze na sve ono što smo ili što mi radimo. Postoji jedna potuno izokrenuta situacija napravljena tako da oni koji su izborni gubitnici, kao SDS i PDP, sebe proglašavaju kao neku buduću vlast u Srpskoj”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je podsjetio da je SNSD na lokalnim izborima dobio mjesta načelnika u 43 lokalne zajednice, trenutno u 41 zbog situacije sa ponavljanjem izbora u Doboju i Srebrenici, dok su SDS i PDP dobili manje glasova nego na lokalnim izborima 2016, kao i manji broj načelničkih mjesta.

“Naše pobjede i skupštinske većine su i tamo gdje nemamo načlenika. Mirko Šarović /predsjednik SDS-a/ je u mjestu gdje glasa bio treći. Ako hoćeš da se dokažeš kao uspješan, prvo moraš da se pokažeš kod svojih komšija i ljudi gdje si rođen”, rekao je Dodik.

On je naveo da nema povlačenja, te pozvao sve iz SNSD-a koji su bilo kada podržali politiku te stranke da joj se vrate, jer je to jedina državotvorna politička struktura zajedno sa koalicionim partnerima.

“Nisu neki mediji uspjeli da nas svrgnu sa toga, nego su na čudan način pomogli da SNSD mokaže svoju snagu, čak i u područijima gdje se računa da ti mediji imaju uticaj, kao, uslovno govoreći u istočnom djelu Srpske”, dodao je Dodik.

On je pojasnio da u SNSD ulaze samo oni koji primarno hoće da se bore za državotvornost Republike i njenog naroda, a ne oni koji žele na brzinu da riješe neki svoj lični ili porodični problem.

Za dosadašnjeg predsjednika banjalučkog Gradskog odbora Igora Radojičića, Dodik je rekao da on nikada nije najavio da napušta SNSD i da ostaje potpredsjednik stranke, ali da je odlučio da malo pauzira svoj angažman.

“Neki od nas su razgovarali s njim, nastavićemo da razgovaramo i za njega tražimo adekvatno angažovanje koje podrazumjeva da se što manje pojavljuje u javnosti, kao što je i iznio takvo opredjelenje”, naveo je Dodik.

(Srna/ N.S)

Oznake: Milorad Dodik