Politika 18.06.2021.

Dodik: Stimulativno poslovno okruženje garantuje bolju budućnost

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ovo najbolji trenutak da Republika Srpska napravi iskorak i pokaže spremnost da obezbijedi stimulativno poslovno okruženje, jer se samo tako može računati na bolju budućnost.

Na otvaranju Prve investicione konferencije pod nazivom “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske”, Dodik je istakao da je ovakva konferencija bila prijeko potrebna, posebno što se organizuje u godini nakon pandemije kada društvo treba da se vrati realnom ekonomskom životu.

“Zadatak nam je da obezbijedimo dovoljno informacija za sve one koji žele da investiraju u Republiku Srpsku. Zbog toga je važno da se uspostavi i održi upravo ovakav kapacitet konferencije”, rekao je Dodik, obraćajući se putem video-linka.

Dodik je naglasio da je važno predstaviti kako može da se investira u Republiku Srpsku i kakve podsticaje nadležni mogu da daju investitorima.

“Od učesnika očekujemo da navedu šta je potrebno učiniti sa zakonskim propisima da Republika Srpska bude oaza za investiranje i oaza finansijske sigurnosti”, naveo je Dodik.

Dodik je poručio da ova konferencija treba da pruži najbolje moguće odgovore na mnoga pitanja, te da će učiniti sve da podrži rezultate konferencije i da obezbijedi da doneseni zaključci budu operativno sprovođeni u okviru institucija.

Prva investiciona konferencija pod nazivom “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske”, koju organizuje Investiciono-razvojna banka Republike Srpske počela je danas u Laktašima.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik