Politika 06.10.2015.

Dodik poziva Bosića i Ivanića na dogovor o srpskom interesu

ČITANJE: 1 minuta
milorad-dodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je predsjednike političkih partija iz Srpske – nosioce vlasti na nivou Republike i zajedničkih organa BiH, da u petak, 9. oktobra, u Banjaluci prisustvuju sastanku na kojem će biti riječi o aktuelnoj situaciji u Srpskoj i BiH.

Dodik je rekao da su pozvani predstavnici SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-a, PDP-a i NDP-a, navodeći da je u ime SNSD-a na sastanak pozvan potpredsjednik ove stranke Nebojša Radmanović.

Predsjednik Srpske ocijenio je da političke teme, koje su od opšteg interesa, moraju biti razmatrane na jednom takvom nivou, dodajući da ima mnogo pitanja za razgovor.

On je naglasio da je riječ o političkim partijama koje imaju svoje interese, ali da je potrebno dogovoriti opšti nivo stavova u zajedničkim institucijama BiH o onome što jeste Republika Srpska, i način na koji će biti koordinisane te aktivnosti.

Dodik je istakao da nikakav sukob između političkih subjekata ne postoji, već samo borba različitih mišljenja o istoj temi, što je svojstveno demokratskim sistemima.

On je podsjetio da je i ranije sazivao slične sastanke, na koje su neki dolazili, a neki ne.

– Iskreno, očekujem da će sada svi pozvani doći. Odabran je i termin – petak popodne da bi svi imali prostora da to učine. Mislim da sastanak može uspjeti samo ako ključni ljudi budu tu – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako neko od pozvanih i ne dođe na sastanak, to predstavlja njegovu političku poruku dogovoru koji se želi postići.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik