Dodikov šou u Skupštini: Od propalog sijena, do milion maraka i podrške Govedarici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je uz obraćanje poslanicima na posebnoj sjednici Narodne Skupštine u vezi sa referendumom o Sudu i Tužilaštvu BiH se osvrnuo i na poslanička dobacivanja tokom njegovog izlaganja.

Govorio je i o tome kako je još kao student „naučio razliku između političara i politikanata“, a nije „ostao dužan“ ni pojedinačno brojnim poslanicima opozicije.

– Sigurno ste zažalili što ste me zvali. Spreman sam čitav dan da raspravljam sa vama – rekao je Dodik.

Odgovorio je poslaniku Adamu Šukalu koji je, uoči usvajanja dnevnog reda, rekao da se „sakrio kao miš“.

– Neki su me poredili sa nekom sitnom zvjerkom. To bi bilo primjerenije onom koji je to izrekao, prvenstveno na osnovu fizičkih karakteristika. Dobili ste 200 glasova i sjedite ovdje, a ja sam dobio 300.000 glasova – kazao je Dodik i rekao mu i kako je otišao iz DNS-a u PDP „kada nije dobio pare koje je tražio“.

Šukalo mu je odgovorio da će ga tužiti zbog toga i upitao ga šta je sa istragom o ubistvu Milana Vukelića, koji je likvidiran prije deset godina.

– Drago mi je što ste me to pitali. Nemam veze s tim, moje ponašanje nije proizvelo nasilje ni prema jednom čovjeku – kazao je Dodik.

Dodik se obratio i Vukoti Govedarici (SDS) i poručio mu da u njemu „ne izaziva nikakav osjećaj nego smijeh“.

– Optužili ste me da sam dobio prošle izbore zbog referenduma. To je odlično, jer ćete opet biti nasukani. To samo govori koliko ne vidite koliko ste loši. Molim vas nemojte smijeniti Goveadricu do sljedećih izbora, nemoj ni ti Goveradica da podnosiš ostavku. Boriću se evo za tebe kao da si član SNSD – rekao Dodik.

Jedan od prozvanih bio je i Miladin Stanić, iz SDS-a, za kojeg je Dodik kazao:

“Jedno pričate kad smo sami” – uz dodatak “imaju svjedoci”.

“Prevozio je neko sijeno u Nevesinje. Nešto je zapelo i kaže, daj milion i preći ću na vašu stranu”, ispričao je Dodik.

“Rekao sam mu, daj meni te pare – prestat ću se baviti politikom”.

Poslanik PDP, Miroslav Brčkalo, optužio je Čubrilovuća “za poltronstvo” jer ne reaguje na Dodikov istup.

– Govoriti o tome ko je od poslanika gospodin, a ko cigan ili spominjati nečije žene nije primjereno jednom drzavniku – rekao je Brčkalo, nakon čega se Dodik izvinio Staniću što je kroz raspravu spomenuo njegovu suprugu i tražio od njega da joj prenese izvinjenje.

– Što se tiče cigana, nisam nikoga vrijeđao. Samo sam podsjetio da mi je moj pokojni deda, kada sam krenuo na fakultet rekao: „Sine sa gospodom gospodski, sa ciganima ciganski“ – rekao Dodik.

(ATV)

MEČ SRBIJE I ŠVAJCARSKE Banjaluka na nogama zbog gola Mitrovića

Fudbaleri Srbije i Švajcarske od 20:00 sati igraju meč drugog kola grupe E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Meč “orlova”  se prati u Banjaluci, u kafićima kao i na Trgu Krajine u “orlovom gnijezdu” a kako je izgledalo slavlje nakon što je Aleksandar Mitrović u petoj minuti zatresdao mrežu Švajcaraca pogledajte u galeriji. (Nezavisne)

NOVOIZGRAĐENA DIONICA ISTOČNOG TRANZITA Vozači zadovoljni, pješaci negoduju

Novoizgrađena dionica istočnog tranzita uveliko je rasteretila saobraćaj, smanjivši gužve na potezu između Starčevice i Obilićeva, ali još nije urađen trotoar koji je neophodan kako bi pješaci bili bezbjedni, zbog čega su stanari iz okolnih zgrada nezadovoljni jer su svakodnevno izloženi opasnosti. Iz Gradske uprave, u čijoj je nadležnosti izgradnja trotoara, istakli su da ovi

U LAZAREVU BEZ OSNOVNIH USLOVA ZA ŽIVOT Umjesto kanalizacije imaju septičke jame

Zgrade u Ulici despota Stefana Lazarevića, u kojima živi čak 400 ljudi, godinama nemaju ni kanalizaciju, ni asfalt, ni rasvetu. Udaljeni smo tek nekoliko kilometara od centra, a nemamo osnovne uslove za život, ogorčeno govore vlasnici stanova u Lazarevu, u koje su uselili prije osam godina. Oni su proteklog vikenda čak i protestovali sa maskama

FK BORAC: Savez na nama trenira strogoću

Povodom saopštenja Evropske fudbalske unije (UEFA) da uopšte neće razmatrati “slučaj Borca” što u praksi znači da crveno-plavi neće igrati Premijer ligu BiH naredne sezone, oglasio se banjalučki klub. Nadali su se Banjalučani da će i naredne sezone igrati u bh.eliti, ali od toga neće biti ništa. Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, održanoj

Težak sudar na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška, saobraćaj obustavljen

Četiri lica, od kojih dva teže, povrijeđena su danas u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška u mjestu Rovine. Teško su povrijeđeni vozač džete čiji su inicijali P.T. /35/ iz Gradiške koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Banjaluka i putnica u automobilu bmw Z.P. /63/ iz Petrinje u Hrvatskoj koja je zadražana na

BANJALUKA SLAVILA DAN MUZIKE Muzičari svirali po cijelom gradu, uveseljavali mališane i prolaznike

Studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su na nekoliko lokacija u gradu izvodeći najljepše note obilježili 21. jun, Svjetski dan muzike. Obilježavanje je počelo vrtiću u Boriku, a potom ja nastavljeno zvucima na tradicionalnom kineskom instrumentu gućin, u atrijumu Gradske uprave. Ujedno, ovim događajom je ozvaničen i početak projekta Grada pod nazivom „Kultura u prolazu“,

PROBLEM “RIJEŠEN”, STRAH OSTAO Banderu vezali za osušeno stablo šljive

Drvena bandera za struju u Ulici Miloša Dujića, stara dvadesetak godina, zavezana je nedavno sajlama za suvu šljivu kako ne bi pala. Zbog stare bandere u ulici, koja, kažu mještani ovog dijela Starčevice, svakog časa prijeti da će pasti, oni svakodnevno strahuju od požara ili čak strujnog udara. Pitaju da li je normalno da u