Magazin 20.11.2015.

Dokazano: Ovih osam sitnica će učiniti ženu još srećnijom u vezi

ČITANJE: 1 minuta
gospodjica
Američki Univerzitet Fordham odlučilo je da istraži može li jedna određena, jednostavna dnevna rutina uticati na zadovoljstvo žene samom sobom i svojom ljubavnom vezom. Ispitivanje je počelo tako da su parovi odgovarali na pitanja čime su najzadovoljniji u vezi i šta je njihova najveća nesigurnost, prenosi Zadovoljna.hr.

Žene su davale prilično šture odgovore, a većina njih priznala je da im nedostaje samopouzdanja.

Ispitanice su zatim dobile zadatak da sedam dana rade idući ritual za koji su trebale naći mirno, privatno mjesto gdje nekoliko minuta mogu raditi slijedeće:

1. Pogledaj se u ogledalo
2. Nanesi miris ili parfemirani losion
3. Našminkaj oči
4. Uživaj u mint bombonu ili komadiću čokolade
5. Nanesi karmin ili sjajilo za usne
6. Udahni duboko i polako
7. Pogledaj se u ogledalo
8. Nasmiješi se

Žene su dobile i uputstvo da ritual pokušaju raditi svaki dan u drugo vrijeme i da promijene redoslijed radnji.

Nakon što je prošlo sedam dana ponovno su bile ispitane, a ovoga puta iz njihovih je odgovora bilo jasno da su puno samopouzdanije i otvorenije za ljubav.

Zadatak u kojem su morale svaki dan samima sebi dati malo ljubavi godio je njihovom samopouzdanju, a s time je i njihova veza postala čvršća nego ikada.

Na kraju testa 97 odsto žena osjetilo je pozitivnu promjenu u sebi, a 85 odsto primijetilo je pozitivnu reakciju drugih na njihovu promjenu.

Eksperiment je takođe zaključio da je 71 odsto žena imalo veću želju za romansom, 69 odsto bilo je otvorenije prema ideji da pronađu ljubav, 77 odsto ih se osjećalo društvenijima, a 74 odsto ih je imalo veću želju za flertom.

(Avaz.ba)