Magazin 05.11.2015.

Dokazano: Seks je definitivno bolji u hotelu nego kod kuće

ČITANJE: 2 minute
Seks
Ako ste ikad nakon seksa u hotelskoj sobi pomislili da vam je bilo mnogo bolje nego inače, niste jedini.

Dokazano je da se u našem mozgu događaju hemijske reakcije za vrijeme seksa u hotelskom krevetu, kojih nema kad smo u svojoj spavaćoj sobi, tvrdi Ian Kerner, psihoterapeut i seksualni savjetnik.

Kad se par prepusti čarima seksa u iznajmljenoj sobi, za razliku od spavaće sobe, novi prostor će stimulisati prenos dopamina u mozak, a on igra veliku ulogu prilikom seksualnog uzbuđenja.

Hoteli su često dizajnirani tako da udovolje svakoj našoj želji i potrebi. Oni su luksuzni i senzualni, imaju dobro osvjetljenje, svijeće, skupocijenu posteljinu, veliki krevet i dizajnirani su tako da zadovolje svih pet vaših čula.

– Postoji taj psihološki momenat, nakon što dođete u hotel, nešto posebno luksuzno i raskošno, zbog čega se automatski svi osjećamo senzualnije i željniji smo seksa – kaže Kerner.

Da bi došlo do seksualnog uzbuđenja, pogotovo kod žena, dijelovi mozga koji su povezani sa stresom i teskobom, moraju da budu isključeni. Zato Kerner često savjetuje parovima da pretvore spavaću sobu u ljubavno gnezdo u kojem neće biti nikakvih podsjetnika na svakodnevicu.

Međutim, u tome će im još više pomoći hoteli, u kojima zbog luksuza ljudi automatski isključuju anksioznost.

– Ovdje nema fotografija djece, računa koje morate da platite, knjiga koje morate da pročitate, jednostavno ste na bezvremenom mjestu, kao da ste iskoračili iz sopstvenog života. A kad se riješite svih stvari koje podstiču stres u vašem životu, lakše ćete se i uzbuditi – objašnjava Kerner.

Na ovaj način ćete začiniti rutinu, koja će automatski biti više divlja i, sutra, kad se vratite kući, ponijećete sa sobom dio te atmosfere.

(Telegraf.rs / Express)