Biznis 20.01.2021.

Domaći turisti spas za bh. skijališta

ČITANJE: 2 minute

Iako je pandemija uzrokovala nemogućnost dolaska velikog broja turista iz regije, zahvaljujući posjetama domaćeg stanovništva, skijališta na bh. planinama rade punim kapacitetom.

U Olimpijskom centru “Jahorina” ističu da su gotovo svi smještajni kapaciteti popunjeni, a skijalište već danima radi u punom kapacitetu, pišu “Nezavisne”.

“Gosti najviše stižu iz naše zemlje, ali i zemalja regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gora i Slovenije”, kazali su iz OC “Jahorina”, dodavši da su zadovoljni zimskom sezonom te da je ukupan promet povećan za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Dosad je na Jahorini od početka sezone skijalo gotovo 79.000 skijaša, što je u odnosu na prethodnu godinu manje sedam odsto. Zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja i pripremi ski-staza povećao se broj vožnji za dva odsto”, kazali su u OC “Jahorina”.

Cijene na Jahorinu, kako navode, nisu se mijenjale.

“Kako smo u toku perioda koji je najpopularniji za zimovanje, cijena dnevne ski-karte iznosi 55 KM, ali smo pripremili i popuste, i to od 15% u periodu od 21. do 24. januara na karte koje se kupe i iskoriste u tom terminu, kao i popust od 20% u periodu od 28. do 31. januara”, dodaju iz OC “Jahorina”.

I iz Centra “Vlašić ski” na Babanovcu potvrđuju da su zadovoljni posjećenošću, te da su domaći posjetioci najbrojniji.

Prema njihovim riječima, cijena cjelodnevne ski-pas karte iznosi 28 KM. U ponudi imaju i dvije poludnevne karte, koje koštaju 19 KM, i to od devet do 12.30 i od 12.30 do 16 časova.

“Noćno skijanje, koje je srijedom, petkom i subotom, traje od pola sedam do pola deset i košta 20 KM”, dodali su iz “Vlašić ski”.

Iz “Ski kraljice” s  Kupresa kažu da zbog zabrana i pandemija nisu očekivali dobru sezonu, ali da su prijatno iznenađeni trenutnom situacijom na skijalištu.

Kako kažu, nezadovoljni su popunjenošću smještajnih kapaciteta, jer  je broj gostiju upola manji u odnosu na prošlu godinu.

Cijene su, kako navode, povoljne. Dnevna karta košta 25 KM, a poludnevna 15 KM. U cijenu dnevne karta ulazi i noćno skijanje.

Iz skijališta “Kozara” navode da su tek prošle sedmice otvorili sezonu skijanja, ali da već rade punim kapacitetom.

Cijene su, prema njihovim riječima, vrlo pristupačne posjetiocima i skijašima.

“Cijene nismo mijenjali, dnevni ski-pas iznosi 18 KM, noćno skijanje šest KM, a dječji ski-pas 10 KM”, dodali su iz skijališta “Kozara”.

(N.S)