Biznis 15.06.2022.

DONACIJA ZA NAUČNE RADNIKE: “Bema” i Marinko nastavljaju humanu misiju

ČITANJE: 2 minute

Predstavnici Tvornice obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu ugledni privrednik i poznati humanista Marinko Umičević, posjetili su Poljoprivredni institut Republike Srpske u Banjaluci i tom prilikom im uručili 32 para obuće.

Na ovaj način “Bema” i Umičević su nastavili svoju davno započetu humanu misiju u kojoj gotovo svakodnevno uručuju donacije i razne vrste pomoći, čime dokazuju visok nivo društvene odgovornosti ovog uspješnog privrednog kolektiva. Uručenjem ovakve vrste donacije za Poljoprivredni institut RS pružena je podrška toj instituciji koja obavlja razvojna istraživanja iz oblasti poljoprivrede i od strateškog je značaja za Republiku Srpsku.

“Imali smo priliku da se bolje upoznamo sa radom Instituta, koji postoji od 1947. godine i trenutno ima 92 radnika. Institut posjeduje vlastite sorte strnih žita, krmnog bilja, industrijskog bilja, povrća i hibride kukuruza,namjensku mehanizaciju i dobro obučen kadar za eksperimentalna istraživanja i proizvodnju”, rekli su iz “Beme”. Prema njihovim riječima, “Bemu” i Poljoprivredni institut RS veže upravo zajednička težnja za razvojem domaće proizvodnje, te se nadaju da će im na ovaj način olakšati svakodnevni rad.

S druge strane, rukovodstvo Poljoprivrednog instituta Republike Srpske izrazilo je zahvalnost na posjeti i kvalitetnoj obući, a Tvornica obuće „Bema“ će njihov rad sa zadovoljstvom pratiti i podržati i u narednom periodu.

Inače, “Bema” i Marino Umičević lično su među najznačajnijim sponzorima i donatorima na teritoriji Banjaluke, ali i šire. Da je to tako, govori jedan podatak, a to je da je “Bema”, sa Umičevićem na čelu, samo prošle godine poklonila više od 10.000 pari cipela u cijeloj Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a dobili su ih i muškarci i žene, i mladi i stari, obični ljudi, sportisti, doktori, naučnici… Za primjer drugima.

(N.Sp)

Oznake: Bema