Vijesti 20.10.2016.

Donacije banjalučkim osnovnim školama: “Mikrofin” obradovao mališane

ČITANJE: 2 minute

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ obradovalo je danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Sveti Sava“ u banjalučkom naselju Lauš novim naslovima za školsku biblioteku.

„Zahvaljujući Mikrofinu škola je danas opremljena novim knjigama. Ovo nam mnogo znači jer su stare knjige dotrajale, a neke od naslova nismo ni imali u biblioteci, iako su oni obavezni dio školske lektire“, izjavio je Miroslav Popržen, direktor škole.

Osnovna škola „Sveti Sava“ osnovana je 1968. godine i sa 1300 učenika predstavlja jednu od najvećih škola u Banjaluci. Svi u školi svjesni su da je čitanje u ranoškolskom uzrastu od ogromne važnosti za kasniji obrazovni i životni uspjeh djeteta. Istraživanja pokazuju da razvoj moždanih aktivnosti u mlađem uzrastu, a koje se unaprjeđuju čitanjem, može imati dugoročne socijalne, ekonomske i akademske posljedice u odrasloj dobi. Čitanjem se otvara čitava lepeza znanja: djetetu se omogućava da obogati fond riječi, zainteresuje se za strane jezike i unaprijedi način razmišljanja i izražavanja.

mikrofin1

„Ovim je obnovljen i povećan fond knjiga u našoj biblioteci. Zadatak svih nas je da djeci približimo čitanje i time učinimo njihovo djetinjstvo sadržajnijim i bogatijim“, izjavila je pomoćnik direktora Jelena Vuletić.

Donaciju u vrijednosti od 2500 KM uručio je direktor Mikrofina Mladen Bosnić. Učenici su u priredbi dobrodošlice uz pjesmu, ples i recitacije zabavili i inspirisali svoje goste.

mikrofin3

„Mikrofin podržava projekte koji za cilj imaju zdrav razvoj i sretno odrastanje djece. Poseban naglasak stavljamo na opremanje škola opremom koja je neophodna za kvalitetno odvijanje nastave. Cilj nam je da pružimo podsticajno okruženje u kojem će djeca rasti, razvijati se i učiti. Mišljenja smo da su briga, pažnja i znanje koje djeca dobiju tokom školovanja ključni faktor u njihovom zdravom razvoju i kasnijem uspjehu u životu“ izjavio je Mladen Bosnić, direktor Mikrofina.

mikrofin4

Mikrofin je početak školske godine obilježio donacijama još trima banjalučkim školama, „Stanko Rakita“ u Vrbanji, „Aleksa Šantić“ u Rosuljama i „Branko Radičević“ na Starčevici, odgovorivši na njihove molbe za pomoć pri opremanju školskog igrališta, nabavku knjiga i tehničke opreme. Pored banjalučkih škola, opremljene su i škole u Derventi i Prnjavoru.

(banjaluka.net)