Sport 08.02.2017.

Đorđe Milošević, košarkaš Igokee: Peto mjesto bilo bi ravno senzaciji

ČITANJE: 3 minute

Đorđe Milošević je Igokein čovjek iz sjenke. Igrač zadatka, čija je uloga prvenstveno igra u defanzivi i jaka odbrana na protivničkim košarkašima, provodi treću sezonu u timu iz Aleksandrovca.

Slavljem protiv Zadra zajedno sa saigračima uspio je da izbori opstanak u ABA ligi pet kola prije kraja.

– Pet kola pre kraja izborili smo opstanak u ABA ligi, čemu se niko nije nadao niti nam davao velike šanse. To je veliki uspeh za nas jer smo samo mi igrači verovali u sebe i uspeli smo u svom naumu – rekao je Milošević.

Podijelio je mišljenje svog trenera Dragana Bajića koji je rekao da ekipa mnogo teže igra pod pritiskom i da svoj kvalitet pokazuje samo kada je rasterećena.

– U potpunosti se slažem s tim. Kada smo bili pod imperativom, nismo pružali najbolje partije, ali kada smo opušteni, tada sve ide lakše. S obzirom na to da smo izborili opstanak, sada će nam biti mnogo lakše jer smo skroz opušteni. Ostalo je još pet kola da odigramo protiv ekipa koje su u našem rangu i koje možemo da pobedimo. Cilj nam je da upišemo što više pobeda i takmičenje završimo na petom mestu tabele, što bi bilo ravno senzaciji – istakao je Milošević.

U svojoj trećoj sezoni ima prosječan učinak od 3,8 poena, 4,4 skoka, 1,9 asistencija za 19,1 minut po meču.

– U ekipi ima igrača sa svih strana, ali nam to nije smetalo da napravimo dobru atmosferu koja je ključ naših dobrih partija. U prilog nam ide činjenica da imamo jedan meč sedmično pa možemo da se oporavimo i kvalitetno spremimo za svakog protivnika mada je najbitnije da igramo kao ekipa. Timska igra naša je odlika i svi igrači se bore jedan za drugoga i za nas nema izgubljene lopte – naglasio je Milošević.

Tokom meča protiv Zadra trener Bajić galamio je na svoje igrače i nazvao ih uličarima.

– Ne mogu mu ništa zameriti jer su tokom utakmice povišene tenzije. On se prema nama odnosi kao prema drugarima, ali je tada reagovao malo strože jer nismo dobro igrali i to su kamere snimile pa je sve ispalo ružno na televiziji. Inače, nemamo nikakvih problema i nesuglasica – rekao je Milošević.

Nakon što su ispunili cilj u ABA ligi, sljedeći je odbrana šampionske titule u Ligi BiH.

– Pre nastupa u Ligi očekuje nas završni turnir Kupa BiH. On će biti odlična provera za nas, da osetimo snagu ostalih ekipa sa kojima nismo imali priliku da igramo – rekao je Milošević.

Bio je faul

Susret sa Zadrom riješen je 0,6 sekundi prije kraja kada je Jakov Vladović napravio prekršaj nad Blažom Mahkovicem, a Slovenac iskoristio jedno slobodno bacanje, a drugo namjerno promašio.

– Bio je faul, to je sigurno. Sada može da se govori da se to ne svira u tim trenucima, ali je sudija tako procenio. Svako ima svoju stranu priče i uvek je tako kada je nešto sporno, mada je ovde sve bilo jasno – kazao je Milošević.

(Glas)