Biznis 23.10.2020.

DOVODE SVOJE LJUDE: Vlasnici iz “Vitinke” smijenili dosadašnju upravu “Vitaminke”

ČITANJE: 1 minuta

Godinu dana nakon što je “Vitinka” kupila banjalučku “Vitaminku”, novi vlasnici su su odlučili da smijene staru upravu i na čelna mjesta dovedu svoje ljude, saznaje portal Capital.

Takođe, spremna je i Odluka o prenosu akcija sa manjinskih na kontrolnog akcionara, čime će banjalučko preduzeće imati samo jednog vlasnika.

Već na narednoj skupštini akcionara, koja je zakazana za kraj ovog mjeseca biće smijenjen predsjednik Upravnog odbora i bivši većinski vlasnik preduzeća Ilija Sirovina, njegov brat Milenko koji je bio član UO, te preostala tri člana Vladan Jović, Trifun Čečavac i Slavko Popović.

Novi vlasnik ne želi preveliku upravu, pa će ju kroz izmjene statuta ograničiti na tri člana. Jedan od njih biće generalni direktor i vlasnik Vitinke Todor Panić, Maja Savić i direktor preduzeća “VIVIA office&home” Goran Motičić.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što bude imenovan novi Upravni odbor, biće izabran i novi direktor preduzeća koji će zamijeniti Žarka Mikića, koji je na toj funkciji bio od 2003. godine.

Podsjećamo, Todor Panić, vlasnik kompanije „Vitinka“ iz Kozluka, kupio u oktobru prošle godine većinski paket akcija banjalučke „Vitaminke“ za 5,5 miliona KM od KREIS-INDUSTRIEHANDEL AG, odnosno Ilije Sirovine.

Trenutno, “Vitinka” u “Vitaminci” ima udio od 92,4 odsto akcija. Osnovni kapital preduzeća iznosi 36,4 miliona KM.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: Vitaminka, Vitinka