Magazin 13.12.2015.

Drago kamenje za svaki horoskopski znak

ČITANJE: 3 minute
drago kamenje
Saznajte koji je dragi kamen idealan za vas i zaštitite se od zla koje vreba…

Ovan

Dijamant je zodijački zaštitnik onih koji su rođeni u znaku Ovna. Dijamant je svjetlucavi dragi kamen bijele ili svijetloplave boje i, tradicionalno, on je simbol čistoće i nevinosti. Po legendi štiti onoga koji ga nosti na lijevoj strani tijela.

 

Bik

Biku odgovara smaragd. Ovaj svjetlucavi zeleni dragi kamen, simbol je konstantne i istinske dobroćudnosti i sreće za sve Bikove. Dugo vremena, ovaj kamen je bio simbol besmrtnosti. Vrhunski obrađen i uglačan, smaragd je imao snagu vraćanja izgubljenog vida, a priča se da ga je Neron koristio za vreme gladijatorskih borbi, da bi bolje video.

 

Blizanci

Kamen zaštitnik ovog znaka je ahat. To je poludragi kamen, čija su mistična svojstva donosila zdravlje i dug život onima koji su ga nosili, a posebno Blizancima. U antici se vjerovalo da ahat donosi elokvenciju (govornički dar) i da štiti od glavobolje.

 

Rak

Rubin je srećan kamen za rođene u ovom znaku. To je svjetlucav dragi kamen koji varira od ružičaste do tamnocrvene boje. Simbol je slobode, dostojanstva i čarobne snage, Pored toga što je zaštitnik ljubavi i slobode, on daje snagu povratka izgubljene ljubavi. Stari su vjerovali da rubin ne dopušta popuštanje iskušenjima i da stabilizuje mentalno zdravlje.

 

Lav

Zaštitni kamen za Lavove je Sardoniks. Ovaj lijepi crveno-braon poludragi kamen čuva hrabrost, vrlinu i snagu. Zaštitnik je braka i mlada koja ga nosi na vjenčanju, vjeruje se, imaće srećan brak. Takođe donosi popularnost.

 

Djevica

Hrizolit, koji je zaštitni kamen ovog znaka, zelenkasto-žute je boje. Simbol je sreće i vjernosti. Posebno je srećan za Djevice, ali ga i Lavovi mogu nositi. U antici je služio da otjera duhove i da osigura čvrst san.

 

Vaga

Opal je srećan kamen samo za Vage. Treba, međutim, reći da se antički svijet nije plašio njegovog prokletstva. Naprotiv, nazivali su ga “kamenom nade”. Osobenost ovog poludragog kamena je da svjetluca iako nije brušen. Na Istoku su dugo vjerovali da poboljšava vid i pomaže memoriji.

 

Škorpija

Topaz čuva Škorpije. To je poludragi kamen koji može biti žute, bele, ružičaste ili neke druge boje. Zaštitnik je ljubavi, lojalnosti i uspjeha na poslu.

 

Strelac

Zaštitni kamen ovog znaka je Tirkiz. To je poludragi kamen divne plave boje, koji je ime dobio zato što je donešen iz Turske. Turci, kao dobri konjanici, smatrali su ga svojim talismanom, jer su vjerovali da je čuvao i konje i jahaće na njihovim čestim i dugim putovanjima. Vjeruje se da tirkiz štiti od ljubomore i od uroka.

 

Jarac

Za ovaj znak posebno je srećan kamen Granat. To je poludragi sjajni kamen, tamnocrvene boje. Simbol je vjernosti, kvaliteta koji Jarčevi posebno cijene. Rimljani, Grci i Egipćani, smatrali su ga kamenom vladara, kamenom koji donosi snagu, moć i lojalnost. Vjerovalo se da Granat štiti opšte zdravstveno stanje čovjeka koji ga nosi, a posebno da ne dopušta zapadanje u melanholiju i depresiju.

 

Vodolija

Glavni zaštitnik ljudi rođenih u ovom znaku je Ametist, poludragi kamen divne ružičaste a ponekad i ljubičaste boje. Smatralo se da njegove mistične moći inspirišu na vrlinu i na visoke ideale. Hiljadama godina koristio se za ukras na episkopskom prstenju i uopšte za nakit velikodostojnika. Tradicionalno, Ametist je kamen ljubavnika, a za stare Grke bio je to i kamen koji je štitio od trovanja, pijanstva i mamurluka. Stavljen u svilu štiti od glavobolje.

 

Ribe

Ribama kao vodenom znaku, odgovara Akvamarin. Ovaj sjajni dragi kamen ime je dobio od dve latinske reči, voda i more, jer njegova plavo-zelena boja podsjeća na boju mora. Veruje se da akvamarin donosi harmoniju i sreću u braku, pa je zato on dobar izbor za vjerenički prsten.

(Dnevno.rs)