Vijesti 17.05.2020.

DRAGOČAJ: Krajem ljeta izgradnja nove ambulante

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja ambulante porodične medicine u naselju Dragočaj počeće krajem ljeta, potvrđeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Kako saznajemo, završeni su urbanističko-tehnički uslovi, a trenutno se radi projektovanje ambulante i čim se završi pokreće se tender za izvođača radova, koji će nakon što bude izabran biti odmah uveden u posao.

“Po napredovanju ovog projekta očekivano je da krajem ljeta počnemo izgradnju ambulante u Dragočaju, čime ćemo riješiti dugogodišnji problem mještana ovog naselja. To je nekad bio objekat stare ambulante i planirano je da se taj objekat sruši i da se na tom mjestu gradi nova. Planirana je još i izgradnja ambulante u Aginom selu, ali će ona biti prolongirana za neke naredne godine”, pojasnio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Izgradnja ambulante u MZ Dragočaj je planirana Strategijom razvoja grada Banjaluka u periodu 2018-2027. godine, u okviru Projekta unapređenja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite i infrastrukturnih kapaciteta za pružanje usluga zdravstvene zaštite.

U Domu zdravlja su ranije potvrdili da je u toku ove godine planirana izgradnja ove ambulante, te da se u prijedlogu izgradnje ambulante porodične medicine u Dragočaju, koji je poslat Gradskoj upravi, nalazi izgled, kao i sadržaj ovog objekta.

“Između ostalog, trebalo bi da sadrži dvije ordinacije za preglede pacijenata kod porodičnog doktora, jednu prostoriju za intervencije, kao i prostoriju za laboratorijske usluge”, kazali su ranije u Domu zdravlja.

(Nezavisne)