Vijesti 08.09.2015.

Drama na triatlonu: Pas napao takmičara

ČITANJE: 2 minute
fiki i pas

Poznati biciklista – humanitarac Milovan Fiki Bajčetić (19) iz Sivca preživeo je dramu za vreme triatlon trke koja je u nedelju održana u Malom Staparu.

Fikija je tokom plivanja u Velikom bačkom kanalu napao lovački pas, koji se prethodno u vodi ustremio na dečaka, učesnika rekreativnog triatlona.

Bajčetić je povukao psa da bi spasao dečaka, nakon čega je životinja, za koju se ne zna kako je dospela u vodu usred takmičenja, nasrnula na njega.
– Pas je krenuo da me potapa. Izranjao sam i ponovo nestajao pod vodom. Sa obale sam čuo kako mi viču da ga udarim. Hteli su da skoče da mi pomognu, ali sam nekako uspeo da se izborim. Gurnuo sam ga pod vodu, posle čega je u strahu isplivao iz kanala. Osetio sam da me je ujeo za ruku, a kad sam izašao iz vode, video sam da me je zaparao po celom telu. Ogrebao me i po čelu, iznad levog oka. Mogao sam da ostanem bez vida, jer sam već slep na desno oko – jada se Fiki.

On je prvi put učestvovao u sprint – triatlonu u Malom Staparu kod Sivca, a glavni motiv je bila pomoć njegovoj bolesnoj drugarici Branislavi Savić, jer je na takmičenju apelovao da se pošalje SMS poruka i uplate prilozi na otvorene račune kako bi se prikupio novac za kupovinu skupog inostranog leka iz za mladu Sivčanku.

Iako povređen i u zaostatku za ostalim takmičarima, Fiki je nastavio triatlon, koji obuhvata 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i pet kilometara trčanja.

Na cilj je stigao četvrti, ali je neodustajanjem načinio podvig, pa su ga organizatori nagradili medaljom.

Po završetku trke odvezen je u bolnicu u Somboru, gde su mu sanirane rane iz okršaja sa psom.

On kaže da organizatori nisu krivi što se pas obreo u kanalu, a smatra i da je životinja bila agresivna zato što je bila uplašena.

Posle izlaska iz vode i dok takmičenje nije završeno, pas je bio zavezan za drvo, a dan kasnije je viđen kako luta u pet kilometara udaljenom Sivcu.

(Večernje novosti)