Vijesti 08.09.2015.

DRIP prikuplja nosiljke za izbjeglice

ČITANJE: 1 minuta
nosiljka bebe

Neformalno Udruženje “DRIP” i Omladinski centar „Zdravo da ste“ organizuju akciju prikupljanja dječjih nosiljki za izbjeglice koje bježe od rata na Bliskom istoku.

Nosiljke možete donijeti u prostorije Omladinskog centra “Zdravo Da Ste” u Ulici Cara Lazara 1 (šarena baraka kod Gradskog mosta), svakog radnog dana od 10 do 17 časova ili da ih o svom trošku pošaljete na navedenu adresu.

Akcija traje do kraja septembra.

– Izbjeglicama koje nose sa sobom malu djecu od velike pomoći bile bi dječje nosiljke. Najveći je razlog da se u gužvi ne odvoje od djeteta, da im niko ne može uzeti dijete, te da prilikom kretanja imaju slobodne ruke za držanje druge djece ili nošenje stvari. Na taj način bi imali barem jednu čistu podlogu na koju mogu staviti djecu kad negdje zastanu odmoriti se- saopšteno je iz ovog udruženja.

Dobrodošle su bilo kakve vrste nosiljki – marame, slingovi, mei-tai, strukturirane nosiljke ili kengur nosiljke. Ako ih imate, molimo vas da uz nosiljku priložite slikovno uputstvo za korištenje.

Inicijator ove akcije je Udruženje “Roda – Roditelji u akciji” iz Hrvatske, koje će i organizovati isporuku prikupljenih nosiljki u Srbiju, Makedoniju ili Grčku, odnosno na mjesta na kojima sada počinju daljnji transferi izbjeglica za Evropsku uniju.

– Zahvaljujemo svima koji su se dosad odazvali akciji, i molimo vas da ne donosite ostale stvari zbog komplikovanog transporta-naglasili su iz udruženja.

(Banjaluka.net)