DRUŠTVENE IGRE: Zabava na sigurnom za cijelu porodicu

Jedan od najboljih načina da se porodica okupi i zajedno provodi slobodno vrijeme jeste igranje društvenih igara. Na taj način obezbijediće se zdrava zabava za djecu i za odrasle, a zajedničke aktivnost daće doprinos dodatnom zbližavanju porodice.

Društvene igre su korisne i zabavne, a u vrijeme pandemije virusa korona kada smo svi u svojim domovima pomoći će da da što kvalitetnije provedemo vrijeme. Važno je napaviti dobar izbor igara, prilagođen svim ukućanima, da se neko ne bi osjećao zapostavljenim i zabava je zagarantovana.

IGRE SA KARTAMA

Sedmica, raub, remi, uno i brojne druge kartaške igre idealna su zanimacija za boravak u kući. Ukućani, od najmlađih do najstarijih, uživaće u zabavnim igrama sa kartama. Potrebne su samo odgovarajuće karte za željenu igru, papir i olovka za rezultate i takmičarski duh.

MONOPOL

Monopol je društvena igra na tabli, za dva do šest igrača. Cilj igre je kupovinom imanja, njegovog iznajmljivanja, te preprodavanja steći što više novca i do kraja igre ostati jedini igrač na tabli, odnosno postati vlasnik svih imanja. Igra se unaprijed utvrđenim redom, a igrači pomjeraju svoje figure za onoliko mjesta na tabli, koliko dobiju sabiranjem bodova bacanjem dvije kocke.

NE LJUTI SE, ČOVJEČE

Igra je ovo koju mnogi zovu i naljuti se, čovječe, jer upravo tok igre dovodi do ljutnje, pobjednik ostaje samo jedan, onaj ko ima najbolju taktiku i najviše sreće.

Društvena je ovo igra na ploči za najmanje dva igrača, dok najveći broj igrača zavisi od ploče na kojoj se igra. Sastoji se od nekoliko grupa igraćih figura različitih boja, po četiri figure u svakoj grupi. Uključivanje pojedine igraće figure uslovljava bacanje kocke označene s tačkicama. Kocka je označena tačkama sa šest različitih oznaka brojeva, svaka na svom kvadratu.

TWISTER

Ovo je igra za koju je potrebno malo više prostora, ali ćete se svi odlično zabaviti i razgibati. U igri učestvuju dva ili više igrača. Potrebna vam je podloga sa krugovima u boji i pokazivač radnje. U zavisnosti od pokazivača radnje, igrači moraju stati nogom ili rukom na krugove određene boje. Pritom moraju zauzimati razne položaje, kako bi uspjeli doći do krugova preko ostalih igrača.

RIZIKO

Cilj ove društvene igre je prvi ispuniti zadatak i pokazati karticu zadatka. Svaki zadatak je tajan do kraja igre. Igra je napravljena za najmanje dva, a najviše šest igrača, od kojih svaki ima svoju boju: plavu, crnu, ljubičastu, žutu, zelenu ili crvenu. Igra je koncipirana tako da je na tabli stilizovana karta svijeta u čijem je središtu Evropa. Kontinenti su podijeljeni na manja područja koja imaju imena po nekim državama, pokrajinama ili geografskim područjima.

POGODI KO SAM

Na papiriće se ispišu imena raznih osoba, nije bitno da je li u pitanju slavna osoba ili neko koga jednostavno poznajete. Svaka osoba dobije po jedan papirić zalijepljen na čelo i igra može početi. Osoba koja je na redu ispituje drugu osobu određena pitanja, a ona odgovara samo sa da ili ne. Ako osoba pogriješi i odgovor bude ne, sljedeći igrač postavlja pitanja.

DRŽAVA, GRAD, SELO

Ova igra zanimljiv je način da ponovimo gradivo iz škole. Pravilo je da se odrede polja koja će se koristiti u igri. Svaka osoba zadaje slovo kojim će se igrati. Na list papira u polja je potrebno upisati pojmove koji počinju sa zadatim prvim slovom. Da igra bude zanimljivija, može se vremenski ograničiti trajanje igre.

(Nezavisne)

GRADNJA POČINJE NA JESEN: Izabrano idejno rješenje za buduću školu u Adi (FOTO)

U okviru priprema za izgradnju prve škole u Adi, izabrano je idejno rješenje buduće škole, čija bi gradnja trebalo da počne na jesen. Na konkursu, za najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje pobijedila je firma Ruting. Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić istakao je da će Ada, kao brzorastuće naselje, dobiti svoju osnovnu školu, u okviru velikog

DO KRAJA LJETA: Više od 500 domaćinstava gornjeg dijela Česme dobiće vodu

Izgradnja vodovodnog sistema “Česma-Krčmarice”, za više od 500 domaćinstava u gornjim dijelovima Česme, napreduje dobrom dinamikom, u okviru radova vrijednih 2,8 miliona KM. Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, već je završena sekundarna mreža treće zone te oko 50 odsto poslova na izgradnji četvrte visinske zone. Da bi vodu obezbijedili u višim djelovima Česme, izgrađena

RK Borac opet pronosi slavu Banjaluke

RK Borac m:tel osvojio je titulu šampiona BiH, čime je nastavljen višegodišnji niz osvajanja trofeja. Osvajanjem titule šampiona, RK Borac m:tel ponovo je stekao priliku da predstavlja BiH u evropskim takmičenjima, ali i u regionalnoj SEHA ligi. Ipak, učešće u evropskim i regionalnim takmičenjima, dovedeno je u pitanje zbog finansijske situacije u kojoj se našao

FEDERACIJA BIH: Novih 197 pozitivnih na Covid-19

U protekla 24 časa, u Federaciji BiH testirano je 1.050 uzoraka, od kojih je 197 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo. U Federaciji BiH do sada su testirana 66.744 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.517 osoba. Žene: 1.766 (50.21%) Muškarci: 1.751

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Virus potvrđen kod 119 osoba u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 580 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 119 osoba u Republici Srpskoj. Radi

“TRALJAVO I SFUŠERENO”: Diskutabilna zamjena asfalta u ulicama Pere Krece i Od Zmijanja Rajka

Građani koji su nezadovoljni radovima na zamjeni asfalta u dijelovima ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka obratili su se našem portalu, jer smatraju da su “traljavo izvedeni”. Prema njihovim riječima, “na autobuskom stajalištu nelegalne rampe za prilaz kućama nisu uklonjene, nego su ostavljene”. – Umjesto toga, postavljeni su niži ivičnjaci, a preko njih