Vijesti 30.01.2017.

Društvenom domu u Piskavici prijeti mrak zbog 3.182 KM duga

ČITANJE: 2 minute

Zbog duga za struju od 3.182 KM Društvenom domu u Piskavici prijeti isključenje sa elektromreže.

Odbornik DNS-a i predsjednik MZ Piskavica Nenad Šibarević je rekao da su tri puta dolazili radnici “Elektrokrajine” da isključe električnu energiju zbog neplaćenih računa.

– U domu u Piskavici je kancelarija Matičnog ureda Gradske uprave, Komisija za izlaganje zemljišta Geodetske uprave, te Kulturno-umjetničko društvo koje broji 200 članova. Isključenjem električne energije bio bi paralisan njihov dalji rad – rekao je Šibarević.

Šibarević je dodao da je i gradonačelniku Igoru Radojičiću uputio molbu da pokuša da riješi ovaj problem.

– Nadam se da će se uskoro to i dogoditi, jer je dom u Piskavici napravljen da ga građani koriste – naveo je Šibarević.

Dodao je da nema samo Piskavica probleme sa društvenim domom već i druge mjesne zajednice, kao što su Bronzani Majdan i Potkozarje.

– Domovi su napravljeni ali su zaključani i građani ih ne mogu koristiti i to pitanje grad treba da riješi. Pogotovo ako se uzme u obzir da postoje zahtjevi pojedinih mjesnih zajednica da im budu izgrađeni društveni domovi. Nema svrhe da gradimo nove ako i ovi koje imamo ne rade – kazao je Šibarević.

U upravi “Elektrokrajine” su rekli da su radnici ovog preduzeća 25. januara pokušali da isključe dužnika sa mreže, ali da u tome nisu uspjeli, jer je objekat bio zaključan.

– U ovom slučaju informisaćemo i Gradsku upravu, kao vlasnika društvenog doma, da bi bilo pronađeno rješenje za izmirenje duga ovog objekta po osnovu potrošene električne energije i plaćanje tekuće potrošnje – rekli su u “Elektrokrajini”.

U Gradskoj upravi su samo kazali da su upoznati sa problemom duga za struju Društvenog doma u Piskavici.

Pod ključem

Predsjednik Savjeta MZ Potkozarje Milan Popović kaže da je društveni dom u ovom naselju više pod ključem nego što ga građani koriste.

– Problem je što nema odluke o korišćenju doma pa ga je zbog toga grad zaključao i on se ne koristi. Mora biti napisano deset molbi da bi ga otključali u slučaju smrtnog slučaja ili neke druge potrebe. Kada bude potrošeno deset ili 20 KM struje, u tim periodima kada se i koristi, iz opštine zovu i žale se kao da je potrošeno 2.000 KM – rekao je Popović.

(Glas Srpske)