Magazin 16.06.2016.

„Dukatfest 2016“ kuca na banjalučka vrata

ČITANJE: 1 minuta

Deveti po redu Internacionalni festivala folklora „Dukatfest 2016“ održaće se od 18. do 22. juna u Banjaluci, Gradišci i Modriči.

Svečano otvaranje je u subotu, 18. juna na Trgu Krajine, a pored tradicionalnog takmičarskog, na kome se predstavljaju ansambli iz devet zemalja svijeta, organizatori su najavili i bogat propratni program.

Ove godine Dukatfest se održava na nekoliko lokacija u Banjaluci i to na Trgu Krajine, u muzičkom paviljonu „Staklenc“ i na tvrđevi Kastel. Festival će započeti međunarodnim sajmom kulture. Drugog dana festivala, u nedljelju, program se nastavlja u Banjaluci, ali i Gradišci i Modriči, gdje će biti održani koncerti plesnih ansambala.

Treći dan festivala, ostavljen je za centralno festivalsko veče, koje će se održati na tvrđavi Kastel sa početkom u 21:00 čas.
– Svi ansambli se takmiče za tri nagrade. Nagrade se dobijaju za najbolji stil, izvođenje i autentičnost u izvođenju – kaže direktor festivala, Natalija Trivić. Na festivalu će nastupiti ansambli iz Kolumbije, Indije, Šri Lakne, Letonije, Slovačke, Indonezije, Srbije, Turske, Španije i Bosne i Hercegovine. Ulaz na tvrđavu je slobodan.

(Elta)