Duraković: Vučić ponovo u Srebrenici

vucic srebrenica
vucic srebrenica
Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je danas da će premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovo doći u Srebrenicu i to 11. novembra.

– Vučić će 11. novembra ponovo doći u Srebrenicu zbog konferencije o infrastrukturnim projektima, kako bi ovaj kraj uz saradnju sa Srbijom napredovao- potvrdio je Duraković za N1 i dodao da mu je teže doći do Dodika i Banjaluke nego do Vučića i Vlade Srbije.

– Moramo sa svima sarađivati, to mora da bude jasno. Imamo dve opcije u ovoj zemlji, da se koljemo ili mirimo. Kada pružim ruku Vučiću, zovu me izdajnikom, a svi hoće neko pomirenje- istakao je on.

Kad je reč o napadu na srpskog premijera koji se 11. jula dogodio u Srebrenici, Duraković je izjavio:

– Nismo očekivali da će Vučiću aplaudirati, ali nismo očekivali da će ga fizički napasti na dženazi. Taj čin bio je licemeran prema Srebreničanima- smatra Duraković.

Načelnik opštine Srebrenica je rekao da je njegov gest prema Vučiću ljudski čin, budući da je on bio jedan od organizatora.

– Vučić je za mene pravi Srbin, koji prolazi tranziciju pomirenja, i sa takvim Srbima poput Vučića treba da se mirimo- kazao je Duraković, podsjećajući da je Vučić stao ispred majki Srebrenice i prihvatio njihov cvet, a nijednom nije negirao genocid.

– Nije ga ni potvrdio, niti negirao- kazao je Duraković.

(Agencije)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.