Sport 10.02.2017.

Đurković: Borac m:tel je treći favorit za titulu

ČITANJE: 3 minute

Trener banjalučkih rukometaša složio se sa kolegom iz Izviđača Zdenkom Grbavcem da crveno-plavi nisu prvi favorit za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi BiH. “Možemo biti konkurenti, pod uslovom da smo zdravi.”

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH okončali su na drugom mjestu, sa četiri boda zaostaka za liderom Vogošćom.

U razgovoru za MONDO, trener Izviđača, jedinog bh. predstavnika u SEHA ligi, Zdenko Grbavac, čiji klub će se tek u plej-ofu uključiti u domaće prvenstvo, naglasio je kako Banjalučani nisu glavni konkurent Ljubušacima, nego da je to upravo jesenji šampion Vogošća.

Sa ovom konstatacijom složio se i Ratko Đurković, šef stručnog štaba banjalučkih crveno-plavih.

“Izviđač i Vogošća su favoriti. Naše je da probamo da se ‘ubacimo’ u borbu za titulu. Može li Borac biti favorit u odnosu na prvaka? Koliko se sjećam, prošle godine favorit je bio Borac, pa je Izviđač uzeo titulu. Prvak BiH je favorit u prvenstvu, zatim Vogošća koja ima najiskusniju ekipu u takmičenju i koja godinama ulaže, a mi smo treći favoriti, koji će svoju šansu čekati iz sjenke”, poručio je crnogorski stručnjak.

Đurković je naglasio da će zdravstveni bilten ekipe mnogo odlučivati u nastavku prvenstva.

“Mislimo da možemo da im budemo konkurenti, pod uslovom da svi igrači budu zdravi. Nama je svaki igrač važan. Jedan kada nedostaje, teško je. Dva, da vam ne pričam, sa tri padamo u nesvijest”, dodao je.

Na pitanje da li zaista misli da je Borac m:tel tek treći favorit za šampionski naslov, Đurković je potvrio.

“Slažem se. Oni su favoriti. Lijepo je što tako misle. I treba tako da misle. Ali, vidjećemo u plej-ofu. Polako. Sutra je meč protiv Malgaja, ima još 13 utakmica, ima još mnogo da se igra. Nema ekipe u Premijer ligi BiH koja ne zna za poraz”, istakao je kormilar crveno-plavih.

On je istakao da ne želi nikakav pritisak sa strane i da je svaka naredna utakmica najbitnija.

“Bitno je da idemo utakmicu po utakmicu. Želim mir. Ne želim u februaru da razmišljam da li ćemo biti šampioni. Sigurno će biti uspona i padova. Ja bih volio da možemo slaviti u svih 13 utakmica, ali to ne mogu reći”, jasan je Đurković.

Borac m:tel mnogo se mučio sa povredama i prehladama tokom pripremnog perioda, zbog čega su i pojedini test mečevi otkazani.

“Nisam sastavio komplet ekipu pet dana priprema. Možda nam treba određeni dio da se uhodamo, da dođemo na nivo koji smo imali u prvom dijelu sezone. Pola godine pitaju me hoćemo li biti prvaci. Ja vam to ne mogu obećati. Ima potencijala, želje, htijenja i znanja. Osjećamo da možemo da se borimo sa svima. Ako oni misle da su favoriti, meni nije ispod nivoa da se složim sa tim. Pritisak je na njima, oni brane titulu. Teže je odbraniti titulu, nego osvojiti je”, zaključio je trener Borac m:tel Ratko Đuković.

Prvi meč u nastavku prvenstva Borac m:tel igra u subotu od 19 časova u Maglaju, protiv istoimene ekipe.

(mondo)