“EKO TOPLANE”: Radijatori topli od ponedjeljka

Građani Banjaluke, koji su priključeni na toplovodne cijevi “Eko toplane” od ponedeljka mogu da očekuju tople radijatore u svojim domovima.

-Prema važećim opštim uslovima o proizvodnji, isporuci i korištenju toplotne energije koje je usvojila Skupština Grada Banjaluka, grijna sezona počinje 15. oktobra. “Eko toplane” Banjaluka prvi put u ovoj grijnoj sezoni počele su sa grijanjem 2. oktobra, i prije zvaničnog početka sezone.  Imajuću u vidu rast spoljašnje temperature vazduha, od 4. oktobra grijanje je privremeno obustavljeno – kažu za Srpskainfo u preduzeću “Eko toplane”.

Na pitanje da li je tačno da su pukle neke toplovodne cijevi, kažu da “zbog manjih problema na distributivnoj mreži koji su se pojavili nakon punjenja sistema, pojedini dijelovi grada još uvijek nisu imali grijanje”.

-Toplifikaciona mreža grada je stara više od 45 godina i pojedini dijelovi su u lošem stanju, tako da su kvarovi koji su registrovani na pojedinim dijelovima mreže uobičajeni za početak sezone i dešavali su se i prethodnih godina. U svakom slučaju, sve tehničke ekipe su na terenu i rade na osposobljavanju mreže, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje. Molimo i korisnike ukoliko primjete nedostatke u isporuci toplotne energije da nas kontaktiraju kako bismo ih otklonili u najkraćem vremenskom roku – poručuju iz ovog preduzeća.

(Srpskainfo)

RADOJIČIĆ SA KORMAKOVOM Realizovano više zajedničkih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Marin Kormak i zahvalio joj na višegodišnjoj saradnji u okviru koje je u Banjaluci realizovano više projekata, zahvaljujući USAID-u i američkoj Ambasadi. “Najveći projekat su ulaganja u Ramićima, čime je omogućeno da veći broj poslovnih subjekata uđe u Poslovnu zonu”, naveo

Soliteri na tri lokacije u centru Banjaluke?

Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području grada i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju