Vijesti 28.06.2016.

Ekskluzivno: Poslušajte audio zapis bahatog ponašanja policije u Gradišci

ČITANJE: 2 minute

Milana Maleševića, banjalučkog advokata, prebila je policija u kafeu “Baza” u Gradišci.

Teško su ga pretukli samo zato što je tražio od policajaca da se predstave i pokaže značku, što su oni dužni učiniti na zahtjev građanina.

Prema riječima svjedoka, desetak policajaca upalo je u “Bazu”, 26.06., oko jedan sat iza ponoći, i odmah krenuli da maltretiraju prisutne.

Iako policija tvrdi da je bila riječ o raciji, svjedoci događaja su izričiti da niko od policajaca nije pomenuo raciju.

Svi prisutni su dali na uvid lična dokumenta, i sam Milan Malešević, koji je zatražio od policajca da mu pokaže broj policijske značke.

Tada je krenuo haos: Policajce je teško uvrijedio Maleševićev zahtjev i počeli su da ga tuku. Tačnije, uslijedilo je pravo opremlaćivanje. Sve dok ga nisu oborili. Oni koji ga nisu tukli, držali su ruke na pištoljima.

Maleševića su vezali lisicama, oborili na pod, pa im je i to malo bilo, te su mu stali nogom na vrat. Posljedica gaženja su teške povrede na licu.

advokat povrede

Malešević nije pružao nikakav otpor, a kada su policajci zaključili da su ga dovoljno gazili nogama, podigli su ga i dodatno mu pritegnuli lisice. Sa jasnom namjerom da ga teže povrijede po zglobovima ruku. Što se i desilo.

Potom su ga odveli u Stanicu Policije, gdje je maltretiranje nastavljeno, a nisu mu htjeli dati ni čašu vode, koju je tražio, niti mogućnost da obavi telefonski poziv.

Interesantno je da su svjedoci Maleševićevog premlaćivanja došli tokom noći pred Policijsku stanicu da daju izjave o događaju, ali policija nije htjela da ih sasluša.

Audio zapis svjedoči o dramatičnim događajima i iz njega je jasno da je Malešević zaista tražio samo broj značke i ništa više. Takođe je jasno da prisutni u kafeu traže od policije da prestane tući Maleševića, ali, nažalost, nisu njihove molbe uslišene.

(Blog Slobodan Vasković)