Magazin 13.01.2016.

Entoni Hopkins se kaje zbog “Hanibala”

ČITANJE: 1 minuta
ENTONI Hopkins
Britanski glumac i Oskarovac Entoni Hopkins izjavio je da žali što je tumačio lik Hanibala Lektora.

U intervjuu koji je dao sajtu The Wrap, 78-godišnji glumac je rekao da je prvi film u kom je glumio ovog opasnog sociopatu, “Kad jaganjci utihnu”, za koji je nagrađen Oskarom, jedni za koji se može reći da je “okej”.

Hopkins, međutim, duboko žali što je pristao da reprizira tu rolu u nastavcima “Hanibal” i “Crveni zmaj”, koji su premijerno prikazani 2001. odnosno 2002.

On smatra da je trebalo da se ugleda na Džodi Foster, koju je u tim filmovima zamijenila Džulijan Mur, i prepusti nekom drugom ulogu Hanibala. Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da ponovo igra monstruoznog ljudoždera, Hopkins je kratko odgovorio: “S tim sam zauvijek završio”.

Čuveni horor iz 1991. i njegovi nastavci, kojih je bilo ukupno tri sa “Hanibalovim odrastanje”, nisu loša uspomena samo za Entonija Hopkinsa, već i za bračni par iz Pensilvanije koji je pozajmio kuću za snimljene nekih od najjezivijih scena.

Skot i Barbara Lojd već mjesecima bezuspješno pokušavaju da prodaju svoju kuću. Čak i nakon što su spustili cijenu, nije im se javio nijedan ozbiljan kupac.

(B92)