Magazin 01.06.2022.

EPILOG: Džoni Dep dobio spor sa Amber Herd, pripašće mu 15 miliona dolara

ČITANJE: 1 minuta

Suđenje između Amber Heard i Johhnyja Deppa o kojem se neprestano pričalo posljednjih tjedana dobilo je sudski epilog.

U tužbi Johnnyja Deppa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist Johnnyja Deppa.

Porota koja je utvrdila da je Heard klevetala svog bivšeg supruga u članku Washington Posta iz 2018. Deppu je dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Porota, čiji identitet neće biti otkriven godinu dana, bila je sačinjena od pet muškaraca i dvije žene, u dobi od 20 do 60 godina.

Johnny Depp nije bio prisutan na sudu u trenutku čitanja presude jer je prošlog tjedna glumac otputovao u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi nastupio na koncertu Jeffa Becka.

Podsjećamo, u tužbi protiv Heard, Depp je zahtijevao isplatu 50 miliona dolara zbog gubitka zarade, uzrokovanog člankom koji je njegova bivša supruga napisala u The Washington Postu 2018 gdje je tvrdila da je glumac zlostavljao dok su bili u vezi.

Deppov pravni tim tijekom suđenja je tvrdio da je glumac izgubio značajan iznos prihoda zbog insinuacije da je on zlostavljač.

Podsjećamo, ovo suđenje pratili su milioni diljem svijeta i izazvalo je ogroman interes kod javnosti, prenosi Klix.

(SB)

Oznake: Džoni Dep