Magazin 02.11.2015.

Eva tuži Murinja, nagodila se sa Čelsijem

ČITANJE: 1 minuta
murinjo i eva
Bivša doktorka Čelsija Eva Karneiro podnijeće privatnu tužbu protiv menadžera ’Plavaca’, prenose engleski mediji.

Karneirova se, prema istim navodima, nagodila sa upravom Čelsija van suda i trebalo bi uskoro da počne da radi u Čarlton Atletiku.

Slučaj protiv Murinja bi Evi mogao da donese mnogo više novca, nego da je tužila samo klub, zato što je Portugalac bio taj koji je iznio niz uvreda na njen račun.

Karneirova je napustila londonski klub u septembru, mjesec dana poslije sukoba sa Murinjom.

Njoj je uloga u timu značajno smanjena poslije incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru, koji je izgledao povrijeđen. Snimci sa te utakmice pokazali su da je Murinjo iznio niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren, a Čelsi je tada već imao igrača manje na terenu.

Po pravilima, ukoliko ljekarska ekipa uđe na teren, taj igrač mora da napusti igru do sljedećeg prekida, čak i ako mu nije potrebna pomoć.

Portugalski stručnjak je poslije utakmice rekao da je Karneirova postupila naivno, da se ne razumije u fudbal i za remi sa Svonsijem okrivio je upravo ljekarski tim.

Odmah potom, Murinjo je protjerao Karneirovu sa klupe, zabranio joj pristup treninzima tima i ona nije viđena u klubu, niti na utakmicama od tada.

Od Karneirove je zatraženo da se vrati na posao sredinom septembra, ali se ona nije pojavila i pojavile su se informacije da će napustiti klub. Još tada su se pojavile informacije da bi mogla da tuži ’Plavce’ i Murinja jer je ostala bez posla.

(B 92)