Biznis 07.11.2015.

Evo šta nikako ne smijete da spominjete na Fejsbuku!

ČITANJE: 1 minuta
fejsbuk
Fejsbuk uvijek uvodi novine, pokušavajući da poboljša iskustvo svojih korisnika.
Fejsbuk je prestao svojim korisnicima da dozvoljava korišćenje naziva druge društvene mreže na svojim aplikacijama i na sajtu, ali to nije zbog razloga na koje biste pomislili.

U pitanju je sajt Tsu.co koji predstavlja zatvorenu mrežu kojoj korisnici mogu da pristupe samo ukoliko su pozvani, a bazira se na dijeljenju prihoda od oglasa sa korisnicima. Međutim, sajt je postao izvor velike količine spama na Fejsbuku, pa su rukovodioci odlučili da spriječe njegovo spominjanje.

Kada ukucate Tsu.co bilo gdje na Fejsbuku, Instagramu ili Fejsbuk Mesendžeru, pojaviće se greška sa objašnjenjem zašto komentar ne može da bude postavljen.

Problem je izgleda nastao u principu funkcionisanja  Tsu.co, koji nagrađuje svoje korisnike u zavisnosti od toga koliko šeruju određene reklame. Oni zadržavaju dio prihoda od reklamiranja, a ostatak se dijeli između osobe koja je podijelila reklame i korisnika koji su pozvali tu osobu. Fejsbuk tvrdi da ovaj sajt podstiče nekorektno ponašanje i širenje spem poruka, što je suprotno njihovim pravilima korišćenja.

(Kurir)