Magazin 08.02.2016.

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom za 2016.

ČITANJE: 1 minuta
exit festival
Ljetni muzički festival Exit proglašen je najboljim evropskim festivalom za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke organizacije “European Best Destinations”, koje to priznanje dodjeljuje u saradnji s Evropskom komisijom, saopštio je u ponedjeljak Exit tim.

Drugo mjesto pripalo je engleskom festivalu “Secret Garden”, belgijskom Tomorrowlandu treće, Glastonburyju četvrto, a mađarskom Szigeta festivalu peto mjesto.

Iz “European Best Destinations” je saopšteno kako su ljetni muzički festivali dio evropskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu.

-S vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svjetske destinacije broj jedan u svijetu- navodi se u priopštenju iz Bruxellesa.

-Posebno je zadovoljstvo što smo uspjeli da pozicioniramo Exit ispred svih ostalih vodećih evropskih festivala s desetostruko većim proračunima i što smo Novi Sad i cijelu Srbiju ponovo učinili festivalskom prestonicom Evrope- rekao je Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević.

“European Best Destinations” je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope, a njen rad i godišnja priznanja, za koja redovno glasaju stotine hiljada putnika širom svijeta, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim bilježe rast turista i investitora.

Exit festival ove će se godine održavati od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more, gdje će na plaži “Jaz” od 14 do 16. jula biti održan treći Sea Dance festival.

(Agencije)