Biznis 16.12.2015.

Fantastične aplikacije koje će vam olakšati život!

ČITANJE: 3 minute
Aplikacije smartfon
Pametni telefon je danas poput kompjutera. Ne samo da može da vam pomogne da obavite kupovinu, naručite hranu, komunicirate sa prijateljima, igrate igrice i sl. već može i da osigura da bolje obavljate svoj posao.

Danas su dostupni milioni aplikacija, pa je nekada problem izabrati one najbolje i najefikasnije. Biznis Insajder je zbog toga na osnovu Eplove i Guglove liste, kao i liste najboljih 100 aplikacija, napravio najbolji izbor za vas.

1. Slack – aplikacija za lakšu komunikaciju sa kolegama

Ova aplikacija je nešto poput moderne čet sobe i eliminiše potrebu za beskonačnom mejl prepiskom. Možete da koristite javne kanale za komunikaciju, privatne poruke, da dijelite fajlove i dokumenta i sl.

Izuzetno je popularna i namijenjena je kako manjim, tako i većim kompanijama koje žele da poboljšaju komunikaciju svojih zaposlenih. Besplatan je i dostupan za iOS, Android i web.

2. 1Password – aplikacija koja generiše i čuva sve vaše šifre

Danas na internetu čuvamo veliku količinu informacija i uvijek postoji opasnost da njihova bezbjednost bude narušena, zbog čega je izuzetno bitno da čuvate sve svoje šifre i da one budu dovoljno komplikovane da neko ne može da ih tako lako otkrije i jedinstvene za svaku pojedinačnu namjenu.

Međutim, problem sa šiframa je u tome što ih često zaboravljamo, pa je ovakva aplikacija idealno rješenje. Ona je odlična za čuvanje ovih delikatnih informacija i veoma je laka za korišćenje, besplatna i dostupna za iOS i Android.

3. Dropbox – aplikacija za lako skladištenje informacija

Sa jakim servisima poput “Google Drive” i “Apple iCloud Drive” izgleda kao da su ovi tehnološki giganti u potpunosti zauzeli ovo tržište. Međutim, Dropbox je kvalitetom usluge, jednostavnim dizajnom i lakoćom korišćenja uspio da se izbori za svoje mjesto.

Možete automatski da ubacite slike i dokumente iz svog telefona u Dropbox, da dijelite lako stvari sa drugim ljudima i da ih komentarišete, kao i da uvijek lako pristupite svojim fajlovima. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

4. Microsoft Outlook – mejl aplikacija za obavljanje stvari

Majkrosoft je uspio da napravi najbolju mejl aplikaciju koju možete da odaberete. Može da se integriše sa brojnim drugim aplikacijama, ima ugrađen kalendar, brz pristup fajlovima koji se čuvaju u dodatku mejlova i pametne filtere koji će vam olakšati život. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

5. Sunrise – jednostavan, pametan kalendar

Kalendar koji imate na svom telefonu vjerovatno ne obavlja sve funkcije koje biste željeli. Moguća je integracija sa drugim aplikacijama i organizacija obaveza na najpregledniji i najjednostavniji način. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

6. Wunderlist – aplikacija za “to do” listu

Postoji mnoštvo sličnih aplikacija, ali prema iskustvima korisnika, ovo je najbolja. Malo se koristi, može da se prilagođava vašim željama i da ubacuje zajedničke zadatke. To je ono što je neophodno svakom čovjeku i ženi u savremenom svijetu. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

7. iTranslate – aplikacija koja ruši jezičke barijere

Kada ste u inostranstvu ili naiđete na stranca, jezička barijera više neće biti problem za vas. Ova aplikacija vam omogućava da prevodite napred i nazad na preko 90 jezika. Možete da kažete šta želite u mikrofon vašeg telefona i da aplikacija to prevede. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

8. Over – aplikacija za editovanje fotografija

Primarna funkcija ove aplikacije je bila dodavanje teksta na slike, ali danas je evoluirala i može da vam omogući da obrađujete slike kao profesionalac. Možete da kreirate čestitku za praznike, vizualizujete ideju i još mnogo različitih stvari. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

(Dnevno.rs)