Biznis 03.11.2015.

Fejsbuk primorava zaposlene da odbace iPhone u korist Android telefona

ČITANJE: 1 minuta
facebook
Na nedavnom brifingu sa novinarima Kris Koks CPO kompanije Fejsbuk poručio je da će kompanija primorati neke od zaposlenih da odbace iPhone telefone u korist onih sa Android operativnim sistemom.

Prema Koksu, odluka je donijeta u pokušaju da se izgradi empatija između onih koji grade Fejsbuk i koji zapravo koriste društvenu mrežu.

Iako Eplova iPhone serija nastavlja da stvara veliko interesovanje širom svijeta, realnost je da mnogi koji koriste Fejsbuk na njihovim mobilnim telefonima ne mogu da priušte premium cijenu Epl telefona.

Kako je navela istraživačka kompanija IDC u svom najnovijem izvještaju, Android je mobilni operativni sistem koji se nalazi u 82,8 posto smartfona na svijetu. Takođe, Android je i najpopularniji operativni sistem na tržištima u razvoju, a to je mjesto gdje Fejsbuk traži nove korisnike i proširenje baze koja je sada 1,5 milijardi korisnika.

Interesantno je da je u ovom trenutku Fejsbukova iOS aplikacija prva koja dobija nove funkcije, ali bi se ovo moglo promijeniti u budućnosti.

(Phonearena)